Diari Més

Mobilitat

L'EMT prova un autobús d'hidrogen pels carrers de Tarragona

L'objectiu és valorar la idoneïtat de l'ús d'aquest combustible en les rutes dels autobusos municipals de Tarragona

L'EMT prova un autobús d'hidrogen pels carrers de Tarragona

L'EMT prova un autobús d'hidrogen pels carrers de Tarragonacedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els conductors de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) estan realitzant un assaig de circulació d'un autobús d'hidrogen pels carrers de la ciutat de Tarragona.

Amb aquests recorreguts de prova, el president de l'EMT, Jordi Fortuny, manifesta que fan «una aposta decidida cap a les emissions zero i des de l'EMT estemestudiant totes les vies de futur possibles que ens portin el canvi necessari cap a la sostenibilitat de la flota dels nostres autobusos».

Durant aquests dies i fins al 21 de juny des de l'EMTestan realitzant diferents rutes per la ciutat per conèixer l'adaptació d'aquest vehicle a les rutes, particularitats del terreny i temps de funcionament de les línies habituals. Quan no està en ruta, l'autobús pot veure's estacionat a la Rambla Nova (a la zona de davant del Banc d'Espanya).

El vehicle ha arribat a Tarragona de la mà deMesser, Grup Toyota iCaetanoBus. L'Empresa Municipal de Transports hi ha col·laborat posant a disposició els conductors, amb l'objectiu de familiaritzar-se amb aquesta tecnologia de transport i analitzar-la per treure'n conclusions de cara a futur.

De cara al futur, l'EMTrecorda que es troba en un procés de licitació de 10 autobusos híbrids per renovar la flota de cara a finals d'aquest any.

Imatge de l'autobús d'hidrogen passant per la Font del Centenari.

L'EMT prova un autobús d'hidrogen pels carrers de TarragonaCedida

tracking