Diari Més

Protesta

Es manifesten a Tarragona en contra de l'arribada de nous creuers

La concentració #StopCreuers s'ha donat de forma unitària a més ciutats de l'Estat denunciant l'impacte al medi ambient d'aquests grans vaixells

Es manifesten a Tarragona en contra de l'arribada de nous creuers

Es manifesten a Tarragona en contra de l'arribada de nous creuersTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Es manifesten a Tarragona en contra de l'arribada de nous creuers a la ciutat. Aquesta concentració se situa en el marc del moviment #StopCreuers que ha mobilitzat persones de diverses ciutats de l'estat espanyol per denunciar l'impacte al medi ambient d'aquests grans vaixells.

La manifestació convocada per diverses plataformes ecologistes ha tingut lloc a Tarragona davant de les Escales Reials, al Port de la ciutat, on s'han reunit per criticar el retorn dels creuers, després que el govern central aixequés el veto a aquesta forma de turisme el passat 7 de juny.

Des del moviment #StopCreuers es denuncia que «Espanya és el segon país europeu amb més emissions de gasos amb efecte d'hivernacle procedent dels vaixells i el primer més contaminat per creuers fins que el sector va cessar la seva activitat per la pandèmia en 2020. En 2019, 11 milions de creueristes van arribar a bord de 4.236 creuers, concentrant-se especialment en les principals ciutats de la costa Mediterrània i Canàries». I consideren que el retorn d'aquestes pràctiques, a banda de tornar el fort impacte en el medi ambient de les costes del territori, també afecta la part sanitària derivada de la pandèmia de la covid-19. Les organitzacions demanen al govern espanyol que «rectifiqui i mantingui la restricció per raons sanitàries, de protecció a la salut pública i en compliment de les obligacions climàtiques» pel fet que aquest turisme de masses «constitueix un element d'alt risc per a la propagació i els rebrots de la covid-19».

Aquestes convocatòries s'han donat simultàniament a Tarragona, Barcelona, Palma, València, A Coruña i Vigo.

Cartell de la convocatòria.

Es manifesten a Tarragona en contra de l'arribada de nous creuersTwitter

tracking