Diari Més

Salut

El Joan XXIII de Tarragona inaugura una unitat de simulació clínica dedicada a la formació

Incorpora eines per a l'aprenentatge i entrenament del maneig de situacions de crisis i tècniques més o menys invasives

La nova unitat de simulació clínica servirà per a la formació dels professionals.

El Joan XIII de Tarragona inaugura una unitat de simulació clínica dedicada a la formacióICS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ICS del Camp de Tarragona ha posat en marxa la Unitat de Simulació Clínica de la Fundació Hospital Joan XXIII. Ubicada a la segona planta de l'edifici B de l'hospital,ocupauna superfície de 121 metres quadrats. Aquesta unitat consta d'una sala de control, una sala de simulació, una sala dedebriefingque pot utilitzar-se per tallers, dos magatzems, un despatx i uns vestidors.

Les instal·lacions compten amb un simulador d'alta fidelitat CAEAres i material divers per a l'aprenentatge i entrenament del maneig de situacions de crisis i de diverses tècniques més o menys invasives.La posada en marxa d'aquesta unitat té com a missió la formació de professionals, sanitaris i no sanitaris, per millorar l'atenció sanitària de la població del Camp de Tarragona.

La nova àrea acollirà cursos d'emergències de diferents serveis o àrees de l'hospital(urgències, quiròfans, planta d'hospitalització o obstetrícia). També es realitzarancursos de suport vital bàsic(SVB), intermedii avançat,tant de pacients adults com pediàtrics, cursos de reanimació neonatal, cursos de tècniques quirúrgiques, etc. La unitat ofereix també la formació amb simulació 'in-situ', simulació en el lloc de treball.

La nova unitat de simulació és una eina de formació dels professionals sanitaris i no sanitaris.

El Joan XIII de Tarragona inaugura una unitat de simulació clínica dedicada a la formacióICS

tracking