Diari Més

Municipal

Tarragona firma un contracte de digitalització amb T-Systems per 6,4 milions

Entre els avantatges detallats hi figuren la reducció dels temps i costos de tramitació administrativa

Imatge d'arxiu del Palau Municipal a la plaça de la Font de Tarragona.

Ajuntament de Tarragona, plaça de la Font, façana, Palau MunicipalGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia T-Systems, filial de serveis tecnològics del grup Deutsche Telekom, ha firmat un contracte amb l'Ajuntament de Tarragona, per valor de 6,4 milions d'euros i 12 anys de durada, per a la implantació de la plataforma integral de gestió municipal TAO 2.0.

Aquest sistema serà operat des de la solució de Cloud Privat Open Telekom Cloud (OTC) de T-Systems i també utilitzarà l'eina 'Syrah', que es basa en el 'big data' i l'analítica de dades, pionera a donar resposta al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Anteriorment, segons explica T-Systems en una nota de premsa, l'ajuntament tarragoní comptava amb una gestió verticalitzada per àrees específiques i, després d'aquesta inversió, disposarà d'«un projecte global i transversal de digitalització i interconnexió» per a tots els àmbits del consistori.

Entre els avantatges detallats hi figuren la reducció dels temps i costos de tramitació administrativa, el compliment de la Llei 39/2015 del Procediment Administratiu Comú o un model únic sense duplicitat de dades.

Quant al pla de desenvolupament, T-Systems s'ha compromès a complir una primera fase de 4 anys per fer el desplegament de «les solucions necessàries» per a cada àrea de gestió, en funció dels requeriments del propi ajuntament.

Per a la segona i última fase s'ha fixat un temps benvolgut de 8 anys i la filial de Deutsche Telekom hi durà a terme tasques de seguiment i suport dels seus sistemes per optimitzar aquest model d'explotació.

A més, en matèria de seguretat, han dissenyat solucions digitals com la firma biomètrica per a l'oficina d'atenció al ciutadà o la firma protegida des de dispositius mòbils per als funcionaris i gestors públics.

El projecte està previst que estigui en funcionament pels prop de 1.000 treballadors del consistori de Tarragona, municipi que compta amb una població de 132.000 persones, segons les dades de 2018 de l'Institut Nacional d'Estadística.

D'aquesta forma, segons el comunicat de la firma alemanya, la localitat catalana se suma als 31 dels 63 municipis espanyols amb més de 100.000 habitants, a les 8 de les 20 majors ciutats a Espanya i als 400 organismes públics que compten amb aquest sistema de gestió administrativa.

Les solucions TAO tenen més de 25 anys d'experiència en el camp de les Administracions Públiques i, segons xifres de T-Systems, donen servei a més de 22 milions de ciutadans a Espanya gràcies a la gestió digital a 16 Diputacions Provincials i a ajuntaments com el de Madrid, València, Valladolid, Oviedo, Vigo o Santa Cruz de Tenerife.

tracking