Diari Més

Mercats

Es presenten sis propostes per participar en el Mercat de la Pagesia de la plaça dels Carros

Està previst que es posi en marxa al juliol i el termini per sol·licitar ser paradista acaba demà

Imatge de la plaça dels Carros de Tarragona, on s'ubicarà el nou Mercat de la Pagesia.

Es presenten sis propostes per participar en el Mercat de la Pagesia de la plaça dels CarrosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa municipal de mercats, Espimsa, ha rebut un total de sis propostes per participar com a paradistes al nou Mercat de la Pagesia de Tarragona, que s'ubicarà a la plaça dels Carros i que està previst que es posi en marxa el mes de juliol. El termini per sol·licitar la instal·lació de parades acaba demà, divendres 18 de juny, però les persones interessades també podran demanar incorporar-s'hi un cop el mercat ja estigui en funcionament. La convocatòria per sol·licitar la participació en aquesta iniciativa es va obrir el passat 27 de maig i, en un principi, acabava el passat divendres, 11 de juny, tot i que Espimsa va decidir prorrogar el termini fins demà.

El nou mercadet tindrà lloc els dissabtes al matí i està destinat a parades de productes de proximitat i producció pròpia de venda directa, com fruita i verdura, ous, pa, coques, formatges artesans, embotits, vi i cerveses, olis, conserves, mel, cosmètica natural o flors i planters, entre d'altres. En aquest sentit, les sis propostes rebudes vendran fruita i verdures, formatges, espècies i mel. Des d'Espimsa assenyalen que han rebut moltes més propostes les quals han hagut de ser denegades perquè no complien amb el requisit de producció pròpia.

Amb tot, l'empresa de Mercats, que considera que apostar per aquests productes de proximitat és un hàndicap, celebra que el nombre de propostes rebudes era l'esperat, malgrat que el mercadet tindrà capacitat per fins a 15 parades. En aquest sentit, el president d'Espimsa, Dídac Nadal, comenta que «estem satisfets amb el nombre de propostes que hem rebut per participar en el Mercat de la Pagesia, era una xifra que esperàvem, ja que totes responen al valor afegit d'aquest mercat, que és l'oferta de productes de producció pròpia. És per això que s'han hagut de refusar altres propostes que no ofereixen aquesta tipologia de productes». Nadal afegeix que «el Mercat de la Pagesia també comptarà, molts dissabtes, amb parades esporàdiques, així com amb d'altres de comerços del Barri del Port. Un cop en marxa, seguirà obert a noves propostes de paradistes, fins a arribar al màxim d'una quinzena de parades, però, tot i això, hem preferit allargar una setmana més el termini de presentació de propostes per donar una mica més de temps a productors del territori». El president d'Espimsa finalitza assenyalant que «volem afavorir la comercialització de productes locals i potenciar el comerç de l'entorn. De fet, l'objectiu és que el Mercat de la Pagesia esdevingui un veritable eix dinamitzador de la Part Baixa, un revulsiu pel comerç local, per la cultura i per la cohesió social.

tracking