Diari Més

Societat

Atraca al Port el Nao Victòria, rèplica del primer vaixell que va fer la volta al món

La nau, que l'any passat va tenir 100.000 visitants en 12 ciutats, es podrà visitar fins diumenge

Imatge del vaixell Nao Victòria, que es podrà visitar al Port fins al diumenge dia 20 de juny.

Atraca al Port el Nao Victòria, rèplica del primer vaixell que va fer la volta al mónJoan Carles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una rèplica del Nao Victòria, el primer vaixell de la història en fer la volta al món, va atracar ahir al Port de Tarragona i es podrà visitar fins al pròxim diumenge 20 de juny. Va ser el 1519 quan el vaixell de Fernando de Magallanes, amb divuit homes, sota el comandament de Juan Sebastián Elcano, van iniciar un viatge que no acabaria fins al 1522, aconseguint la major fita de la història de la navegació: creuar els grans oceans per primera vegada i donar a conèixer la mida real de la terra.

Construïda per a l'Exposició Universal de Sevilla (1992), el seu lloc d'origen, la Nao Victòria és l'única rèplica de vaixell original que, fins a la data, ha completat una volta al món. I és que el 2004, la rèplica de la Nao Victòria va reproduir la primera volta al món amb la finalitat de donar a conèixer la major fita marítima de tots els temps, protagonitzada per mariners espanyols. La rèplica va sortir de Sevilla amb una tripulació de 20 homes i des del 2004 fins al 2006 va viatjar 26.894 milles nàutiques, va visitar cinc continents i es va convertir en la primera rèplica d'un vaixell que dona la volta al món.

Durant l'any passat, el tour de l'embarcació va recórrer 12 ciutats espanyoles i va ser visitat per 100.000 persones. Des del 2014 realitza aquests recorreguts per tal de donar a conèixer el vaixell i el que va aconseguir al segle XVI.

La construcció va començar el març de 1991 a Isla Cristina (Huelva). El seu dissenyador iconstructor va ser Ignacio Fernández Vial, que després d'un exhaustiu estudi històric va traçar fidelment les seves formes i detalls. Durant vuit mesos, fusters i enginyers van treballar en la seva construcció seguint un màxim de rigor històric.

Des d'ahir i fins diumenge, la rèplica del Nao Victòria es podrà visitar al Port de Tarragona.

tracking