Diari Més

Municipal

Regulen l'aparcament de cinc carrers del barri del Miracle de Tarragona amb zona verda

Es tracta d'una reivindicació dels veïns, que ara tindran preferència per estacionar com a residents

Imatge del carrer Robert Aguiló del barri del Miracle amb la zona verda d'estacionament pintada.

Regulen l'aparcament de cinc carrers del barri del Miracle de Tarragona amb zona verdaJoan Carles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona ja ha iniciat les tasques de senyalització dels espais destinats a l'aparcament de vehicles en cinc carrers del barri del Miracle per convertir-los en zona verda, és a dir, amb preferència pels residents. Es tracta del passatge del Sol, del carrer Robert Aguiló, de la plaça Cardenal Arce Ochotonera, de la baixada del Miracle i del carrer Mestre Benaiges.

Fins ara, l'estacionament en aquestes vies no estava regulat i, per tant era gratuït, fet que provocava que molta gent que no viu a la zona l'utilitzés per deixar el cotxe i desplaçar-se a peu a la feina o a la platja, per exemple, sense haver de pagar. Això comportava que, sovint, els veïns d'aquests carrers, principalment els del passatge del Sol, no trobessin lloc per aparcar, motiu pel qual, el passat mes de març, van reclamar al consistori que es convertís en una zona d'aparcament regulada amb preferència pels residents.

Va ser al cap de pocs dies quan el departament municipal de Trànsit i Transports va demanar un informe per estudiar la viabilitat de la proposta a l'empresa d'Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT). La resposta de la companyia municipal va ser que disposava dels recursos tècnics i humans necessaris per l'ampliació i la posterior gestió d'aquesta zona regulada, malgrat que va advertir que «en passar aquests carrers a zona regulada, els usuaris que habitualment estacionen en aquestes places d'aparcament es desplaçaran cap als carrers més propers a la platja, ocasionant possiblement un nou problema, sobretot en temporada estival». Per això, l'AMT va proposar, com a solució, que els carrers de Ciutat Jardí (d'Huyà, d'en Ribes, Saragossa, d'en Rocamora, passatge Ribes, baixada de la Beneficència) i Via Augusta, entre el carrer de Mestre Benaiges i el carrer d'Amadeus Mozart, passessin a ser de zona taronja, que costa un euro al dia en horari de 9 a 14 hores i de 16 a 20 hores en dies laborables. L'Associació de veïns del Miracle no va veure amb bons ulls la proposta, ja que creien que el problema seguiria existint, i es va mantenir en la demanda de convertir en zona verda els aparcaments dels cinc carrers que ja s'han començat a senyalitzar. En aquest sentit, el departament de Mobilitat va considerar que la proposta veïnal és «idònia i compatible» amb la finalitat del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible.

Així, de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 20 hores, excepte festius, els no residents hi podran estacionar pagant i durant un màxim de dues hores, i els veïns, amb el distintiu de residents, podran aparcar durant un màxim de 24 hores per un preu de 0,40 euros el dia.

tracking