Diari Més

Política

Pinedo: «Potser En Comú Podem no és el meu partit»

El conseller de Patrimoni passarà a ser no adscrit i ha criticat que des de Barcelona s'hagi condicionat la composició del govern tarragoní

Manel Castaño (ERC), Cristina Guzman (Junts), Herman Pinedo i Inés Solé (CUP).

Pinedo: «Potser En Comú Podem no és el meu partit»Biel Roquet-Jalmar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hermán Pinedo continuarà com a regidor a l'Ajuntament de Tarragona i mantindrà les àrees de Patrimoni, Tarraco Viva, Béns i Patrimoni i Cooperació i Joventut, mentre que Habitatge anirà a mans d'Eva Miguel, de la CUP, i la republicana Mary López assumirà Relacions amb les Entitats, tal com es va anunciar ahir. Per tal de poder continuar a l'equip executiu, Pinedo abandona la disciplina d'En Comú Podem i passarà a ser regidor no adscrit. Aquest és l'únic mecanisme possible, ja que la llei impedeix que sigui admès en cap altre grup. Per la seva banda, els comuns han decidit expulsar-lo del grup municipal i han demanat que retorni l'acta de regidor. En cas de no ser així, En Comú Podem alerta que s'estarà vulnerant el Pacte Antitransfuguisme.

Les darreres hores, des que ahir es va anunciar l'ampliació de govern per part d'Esquerra Republicana amb Junts per Tarragona i la CUP i la sortida d'En Comú Podem, Pinedo ha pres la decisió de continuar a l'executiu de la plaça de la Font, un moviment que ha comportat un trencament de relacions amb l'entorn dels comuns. El conseller de Patrimoni ha estat contundent amb els seus ja excompanys: «Si em volen fer fora per una decisió coherent, potser no és el meu partit». Pinedo ha explicat que ha «plorat tot el que havia de plorar», que «ha perdut alguns amics» i que ho ha «passat malament», tot i que assegura que dormirà «amb la consciència tranquil·la» perquè creu «en una Tarragona millor». Quant a l'expulsió del grup municipal dels comuns, Pinedo ha admès que «En Comú Podem ha fet el que havia de fer i si em quedo és lògic que facin la seva feina».

El que serà regidor no adscrit ha apuntat als condicionants posats per la cúpula del partit i ha opinat que «a Barcelona s'haurien de replantejar la seva estratègia a Tarragona». Pinedo ha recordat que abans de les eleccions al Parlament del 14 de febrer l'entrada de Junts estava gairebé feta amb «un preacord» que després dels comicis no es va materialitzar «perquè des de Barcelona ens van dir que ja no era possible». «En aquesta vida, independentment del partit, hem de tenir paraula», ha etzibat. La decisió dels comuns de no continuar al govern ha portat a Pinedo a demanar als seus excompanys que s'ho repensessin. Preguntat per si havia intentat convèncer Carla Aguilar, el conseller de Patrimoni ha respost que «per descomptat, però al meu expartit no mano. Jo ho hauria fet diferent».

Hermán Pinedo ha recalcat que ha decidit quedar-se al govern perquè «l'acord que es va presentar ahir és el meu acord. D'esquerres, social i pel canvi. Ho subscric totalment. És un acord redactat per En Comú Podem, és el meu acord i m'hi sento molt còmode». El conseller de Patrimoni ha explicat que «Tarragona necessita més mans per treballar, construir i aconseguir el canvi» i creu que pot «desenvolupar la feina bé, aportar un granet de sorra i continuar amb el que hem fet fins ara».

En Comú Podem expulsa a Pinedo i el qualifica de «trànsfuga»

En un comunicat el grup municipal ha anunciat queHermánPinedo queda expulsat del grup i li reclamen que retorni l'acta de regidor. «En cas de no complir amb aquesta demanda, Pinedo es convertirà en una trànsfuga amb la complicitat d'ERC» indica el comunicat. A més, els comuns subratllen que ERC estarà vulnerant el PacteAntitransfuguismei indiquen que «compartiran un govern amb un trànsfuga, una qüestió que marcarà tota l'activitat d'aquest govern».

Finalment els comuns reafirmen el seu compromís amb «els valors democràtics i l'ètica política i també amb la ciutat de Tarragona», motiu pel qual es comprometen a seguir treballant «per fer una ciutat millor».

tracking