Diari Més

Política

Hermán Pinedo comunica a En Comú Podem que es queda al govern de Tarragona

L'executiu tarragoní tindrà tretze regidors, a un de la majoria absoluta

El conseller de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, recolzat en una barana del Fortí Negre de la muralla.

conseller de Patrimoni de, Ajuntament de Tarragona, Hermán PinedoACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hermán Pinedo, un dels dos regidors que En Comú Podem té a l'Ajuntament de Tarragona, ha informat aquest dimecres a la seva fins ara companya de partit, Carla Aguilar-Cunill, que trenca amb la formació i que es mantindrà al govern de la ciutat. Aquest dimarts, ECP va anunciar que se sentia «expulsat» de l'executiu per ERC després que els republicans decidissin ampliar-lo amb l'entrada de JxTgn i la CUP, i sense el vistiplau dels progressistes. En la roda de premsa dels comuns, Pinedo ja no hi va ser i durant tot el dia no va respondre les trucades i missatges dels seus companys. La relació entre Pinedo i els comuns ja fa temps que és tensa i, alhora, la seva feina a l'àrea de Patrimoni ha estat lloada reiteradament pels regidors d'ERC.
Així doncs, ECP perd un dels seus dos representants. La formació, segons ha pogut saber l'ACN, el denunciarà al pacte antitransfuguisme. Amb aquest moviment, el govern municipal es quedarà amb tretze regidors -7 ERC, 3 JxTgn, 2 CUP i Pinedo-, a un de la majoria absoluta.

Pinedo valora el projecte

Hermán Pinedo ha fet aquest dimecres al matí un comunicat en el qual explica la seva decisió, que justifica perquè creu que «l'acord programàtic que va presentar el nou govern garanteix i enforteix aquest nou projecte de ciutat en totes les seves àrees». «Un acord netament d'esquerres que és també el d'ECP, principalment perquè hem participat en la seva elaboració en diverses reunions durant els últims mesos. És un acord amb el qual em sento plenament identificat», ha assenyalat.

El responsable de Patrimoni afirma que es va presentar a les eleccions per «millorar»la ciutat i ha considerat que en els dos anys de legislatura «s'han fet avenços importants». Tot i això, ha reconegut que durant els últims mesos no s'ha sentit «gens còmode amb la situació interna»de la seva formació, «sobretot en veure com les negociacions d'ampliació de govern a Tarragona es teledirigien des de Barcelona», ha afirmat. A més, ha acusat els comuns d'interessar-los «més aviat poc el que passés» a la ciutat.

Finalment, ha afirmat que accepta «les conseqüències polítiques» de la seva decisió. «L'important és ser honest i tenir la consciència tranquil·la», ha afegit, i ha qualificat de «somni»poder encapçalar l'àrea de Patrimoni històric. Per acabar, ha agraït «als companys d'En Comú Podem Tarragona aquests anys de treball conjunt i en especial a la Carla Aguilar el seu paper indispensable en el canvi». «A més d'una companya, m'emporto una amiga», ha dit.

tracking