Diari Més

Mobilitat

El carril bici del carrer Pere Martell de Tarragona indigna els veïns i els comerciants

El perill d'accident entre les bicis i patinets amb els qui surten del cotxe aparcat o amb qui tira la brossa és el que més preocupa

Els repartidors tenen dificultats per aparcar i han d'ocupar el carril bici per descarregar.

El carril bici del carrer Pere Martell de Tarragona indigna els veïns i els comerciantsGerard Cañellas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns, els comerciants i els repartidors de les empreses distribuïdores que treballen amb els establiments de Pere Martell no estan gaire contents amb el nou carril bici creat en un dels laterals del carrer. De fet, mostren indignació per les diferents problemàtiques que comporta, entre les quals destaquen les dificultats que tenen els cotxes per sortir dels aparcaments dels edificis, les complicacions per descarregar el gènere pels comerços i supermercats per part dels repartidors, la perillositat de sortir del vehicle aparcat a la zona d'estacionament i plantar-se en mig del circuit per bicicletes i patinets i, de la mateixa manera, el risc d'haver de llençar la brossa també des del carril. A més, lamenten també que, si bé abans el carrer Pere Martell «era un caos», ara «encara ho serà més», pel fet d'haver eliminat un carril de circulació, el que provoca que quan un bus de l'EMT s'atura a la parada i un altre el vol avançar o hi ha un cotxe en dobler filera es crei un embús.

El president de la comunitat de veïns del número 20 del carrer Pere Martell, Jordi Rofàs, criticava les dificultats que tenen els residents de l'edifici per sortir i entrar amb el seu cotxe des de l'aparcament del bloc, pel poc espai que han deixat entre les zones d'estacionament. «Per entrar, si no vols tocar el cotxe que hi ha aparcat, has d'obrir-te molt i, això amb un vehicle petit, amb una furgoneta gairebé no passes», lamentava Rofàs, que a més assenyalava que no hi ha visibilitat per veure si venen bicicletes i patinets pel carril bici. I per sortir, deia, «m'he d'aturar al mig de la vorera per si hi ha usuaris circulant pel carril bici i després he de tornar a aturar-me per incorporar-se al carril de circulació, on tampoc hi ha visibilitat». Rofàs també remarcava que sortir del cotxe estacionat en la zona habilitada entre els carrils de circulació i el carril bici s'ha de fer amb molta cautela perquè ningú xoqui amb la porta o ningú atropelli els ocupants del vehicle. «Crec que han pensat malament, s'hauria de remodelar una mica, però com que les coses les fan sense consultar el veïnat i la gent que viu al carrer, el problema ara el tenim nosaltres», finalitzava el president del número 20 de Pere Martell.

Un altre veí del carrer, J.M., qualificava la creació del carril bici de «desastre». «Si abans, quan hi havia tres carrils de circulació, ja hi havia problemes de trànsit pels que aparcaven en doble filera, ara encara és pitjor», lamentava l'home, que de la mateixa manera que altres veïns assegurava que «hi ha vehicles que segueixen aparcant en doble filera» i això provoca embussos si coincideix que hi ha un bus de l'EMT a la parada, quan tampoc el pot avançar un altre autobús i es creen retencions. «Els de l'Ajuntament, mani qui mani, fan les coses sense consultar i això és una veritable vergonya», criticava finalment J.M., que finalitzava desitjant «que no hi hagi cap accident entre els qui aparquen i els qui circulen pel carril bici, per què llavors la culpa de qui serà? De l'Ajuntament».

De la mateixa manera, Miquel Abelló, propietari del taller de cotxes Art Car Audio, explicava que «aquest matí ja hi ha hagut problemes amb un bus aturat a la parada i un cotxe que estava aparcat en doble filera, perquè encara que hi hagi un carril menys ho segueixen fent». En el seu cas, explica que la remodelació no afecta gaire al seu negoci, però considerava que «la situació ara serà bastant caòtica».

Per la seva banda, una comerciant que prefereix mantenir-se en l'anonimat lamentava que «ara perdré les vendes directes que feia amb aquells clients que paraven un moment en doble filera i em compraven, i que eren una bona part de les vendes diàries». Paral·lelament, Pilar Cerón, propietària del videoclub Imperial, alertava també dels perills que pot comportar per ciclistes i usuaris de patinet i pels que baixen del cotxe després d'estacionar-lo, i creu que és una actuació que l'haurien d'haver fet «en carrers més de passeig i destinats a fer esport, com ara el carrer Vidal i Barraquer, però no aquí a Pere Martell, que està ple de bars, botigues i supermercats».

De fet, un altre col·lectiu que també està indignat amb el nou carrer Pere Martell és el dels repartidors de les empreses distribuïdores que venen productes als comerços. Ahir al matí, un treballador força enfadat descarregava gènere per un supermercat del carrer mentre celebrava haver trobat un lloc de zona blava per aparcar, «si no, on em poso?», denunciava. «Abans, quan el carrer era de tres carrils, aparcava un moment en doble filera i tampoc passava res, però ara no sé com ho farem, si no trobem lloc, haurem de donar tombs per Tarragona tot el dia», criticava, mentre reconeixia que ara perd molta més estona en descarregar els productes als establiments.

Col·lapse quan un bus està a la parada i un altre el vol avançar.

El carril bici del carrer Pere Martell de Tarragona indigna els veïns i els comerciantsGerard Cañellas

tracking