Diari Més

Veïnal

Primer dia de patrulles veïnals als caixers de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona

Els organitzadors celebren que els veïns els han agraït la tasca que fan per la seva seguretat

Imatge de Trinitat amb una voluntària al caixer automàtic de la Caixa a Sant Pere i Sant Pau.

Primer dia de patrulles veïnals als caixers de Sant Pere i Sant Pau de TarragonaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els voluntaris de l'Associació de Veïns la Unió i de l'Associació de Veïns Sant Pere i Sant Pau van realitzar ahir les primeres vigilàncies als caixers de les entitats bancàries ubicades al barri. Una iniciativa que les dues entitats han organitzat durant les últimes setmanes per augmentar la seguretat de la gent gran, principalment, quan van a treure diners o a fer gestions al banc, arran d'alguns episodis de robatoris que es van viure a la zona.

Tant Gabriel Muniesa –president de la Unió–, com Lluís Trinitat –president de l'AVV SPSP–, van celebrar que els veïns van mostrar en tot moment el seu agraïment per dur a terme aquesta tasca. Muniesa explicava, com a anècdota curiosa, que «un net que anava amb el seu avi li va dir que ja no l'hauria d'acompanyar més al banc». Per la seva banda, Trinitat destacava que «una treballadora de la Caixa va sortir per ajudar a una persona al caixer i no ens va felicitar ni ens va dir res, el que creiem que és una falta d'educació, ja que pensem que estem fent una acció que, en tot cas, haurien de fer ells per protegir els seus clients».

Les associacions han desplegat tres o quatre voluntaris per entitat bancària, controlant la Unió els dos caixers del BBVA i el del Santander i l'AVV Sant Pere i Sant Pau el de la Caixa i el del Banc Sabadell.

Segons explicaven els representants veïnals, es col·locaran dues hores al matí i dues hores a la tarda cada dia 10, quan es cobren les pensions no contributives, i els dies 25 de cada més, quan es cobra la pensió.

tracking