Diari Més

Veïnal

Tornen les molèsties pel soroll a la plaça Corsini de Tarragona amb els bars oberts de nit

Els veïns denuncien que amb les terrasses «estem patint una gran contaminació acústica»

Denuncien que els clients dels bars de Corsini generen molèsties.

Tornen les molèsties pel soroll a la plaça Corsini de Tarragona amb els bars oberts de nitCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant uns mesos, mentre han durat les restriccions al sector de l'hostaleria, els veïns de la plaça Corsini han viscut tranquils sense el soroll que més els afecta, el de les terrasses a la nit. Ara lamenten que com que els bars i restaurants de la zona tornen a oferir el servei de sopar i arriba la calor, amb la qual cosa molts han de dormir amb les finestres obertes, «patim novament una agressió de contaminació acústica» que, segons diuen, no els permet descansar.

Si bé fa uns mesos també es queixaven del soroll dels músics de carrer, una veïna que viu davant per davant del Mercat Central assegura que van poder parlar amb el representant del sector i aquest problema està «solucionat». L'altre motiu pel qual denuncia que no gaudeix de silenci a casa seva, com passa a la resta de veïns, és el soroll que provoquen els nens que juguen a la plaça cada tarda. La veïna explica que el regidor d'Urbanisme, Xavi Puig, li va comentar que la idea és que, amb la creació d'una zona d'esbarjo infantil al tram alt del carrer Ixart, tota aquesta canalla vagi a jugar allà, però la resident creu que no serà així perquè els infants són a la plaça perquè els pares i mares es queden a les terrasses a consumir.

Malgrat tot, la veïna explica que la principal molèstia que afecta el descans veïnal és la de les nits, provocades pels clients que seuen a les terrasses. En aquest sentit, recorda que el mes de setembre de 2020 van tenir una reunió amb diferents regidors del consistori i que aquests els van dir que una de les poques opcions és col·locar cartells demanant als clients dels bars que respectin el descans dels veïns. «El problema és de la gent, que no saben controlar el soroll i els crits que fan, i simplement volem que la Guàrdia Urbana faci complir la normativa perquè segur que superen els límits establerts a l'Ordenança de Convivència», lamenta la veïna, que dona aquesta «batalla per perduda» i assegura que en alguna ocasió algun agent de la Guàrdia Urbana «m'ha dit que té feina més important que aquesta».

A més, lamenta que, amb les restriccions, el nombre de taules a les terrasses ha augmentat i «han vingut per quedar-se». «Just a sota de casa meva tinc ara mateix 20 taules de tres bars diferents, nosaltres només demanem que es minimitzi el soroll per poder descansar bé», defensa finalment la veïna, que explica que des d'ara i durant tot l'estiu es veu obligada a dormir en un matalàs a terra en una altra habitació del seu pis per no sentir el soroll que es genera a la plaça.

tracking