Diari Més

L'Ajuntament de Tarragona treballa en una Santa Tecla diferent si la pandèmia va a millor

El consistori té sobre la taula un programa molt semblant a l'any passat i que s'ajusta a les darreres mesures del Procicat, però no descarta un canvi

Imatge de la cercavila del 22 de setembre de 2019, l'últim any amb una Santa Tecla amb normalitat.

L'Ajuntament de Tarragona treballa en una Santa Tecla diferent si la pandèmia va a millorGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona està treballant en una programació alternativa de Santa Tecla en cas que la situació sanitària arran de la pandèmia millori des d'ara fins al pròxim mes de setembre. Sobre la taula, ara mateix hi ha dues idees de festa major. La que té més pes i més possibilitats de tirar endavant és molt semblant a la Santa Tecla del 2020, i que s'ajusta bastant a les darreres mesures del Procicat envers la celebració de festes populars i revetlles. Si més no, el consistori ja s'està preparant, amb cautela, per si la situació permet una mica més de flexibilitat.

«Estem treballant en dos plans diferents, no només en el que ja teníem pensat. Tot i així, ha de quedar clar que no vull prometre res, ja que l'evolució de la pandèmia no depèn de nosaltres», explicava Pau Ricomà al Diari Més. L'alcalde de Tarragona i conseller de Cultura anava amb peus de plom, però no descartava tenir una Santa Tecla més semblant a la tradicional respecte a l'any passat. Com a principal novetat d'enguany, l'Ajuntament ja va anunciar el passat abril la voluntat de realitzar diverses tandes de lluïment dels elements del Seguici Popular a la plaça de la Font, amb el públic assegut en taules per tal de controlar l'aforament i evitar aglomeracions i moviment de persones. Espais com el teatre auditori Camp de Mart, en l'àmbit musical, haurien de tornar a jugar un rol destacat en la Santa Tecla d'aquest 2021, que ja celebrarà alguns esdeveniments en el marc del 700è aniversari de l'arribada de la relíquia a la ciutat.

Fins ara, totes les revetlles estaven suspeses per evitar aglomeracions, però a partir d'ara podran celebrar-se complint les característiques de cada activitat concreta. En el cas d'activitats culturals a l'aire lliure, la limitació de l'aforament és ja del 70%, una xifra que ja va estrenar el Camp de Mart amb el concert de la Banda Unió Musical el passat diumenge. Amb tot, es tracta d'un marc legal molt semblant al model de festa major que Tarragona ja va posar en pràctica el 2020. «El que ara està permetent el Procicat, ja ho vam fer nosaltres l'any passat. En aquest sentit, vam ser d'alguna manera pioners. Amb el que proposen, podríem fer pràcticament el mateix que el que ja vam fer la Santa Tecla passada», concloïa Ricomà.

No a la cursa castellera

Les darreres setmanes, el món casteller ha viscut un retorn mínim als locals d'assaig. La Coordinadora de Colles Castelleres va aprovar el 30 d'abril els assajos amb 20 persones. Moltes colles han aprofitat l'escletxa per tornar al treball de la canalla i, en alguns casos, dels membres del tronc. Mentrestant, a Valls, un estudi clínic permetrà veure pilars de les dues colles per Sant Joan amb 50 castellers per cap, mentre que els Castellers de Vilafranca van alçar un pilar de cinc amb les 20 persones permeses el passat cap de setmana i farà una actuació a finals de mes. A Tarragona, el tercer referent de la zona tradicional, les coses van més pausades. Ricomà, en més d'una ocasió, ha expressat el desig de veure pilars de les quatre colles per Santa Tecla, però advertia que «aquí hem d'anar al ritme que demanin les colles. El que sí que no farem és caure en la cursa per voler ser primers».

tracking