Diari Més

Societat

Els voluntaris de Sant Pere i Sant Pau, preparats per vigilar els caixers

Entre les dues associacions veïnals del barri n'han reclutat 25

Imatge d'alguns dels voluntaris amb l'armilla que usaran.

Els voluntaris de Sant Pere i Sant Pau, preparats per vigilar els caixersGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau i l'Associació de Veïns la Unió ja han reclutat un total de 25 voluntaris, 10 i 15 respectivament, i ja els han entregat les armilles que duran a l'hora de vigilar els caixers automàtics amb l'objectiu que, principalment, la gent gran del barri pugui retirar els seus diners amb total tranquil·litat.

Es tracta d'una iniciativa conjunta entre les dues entitats veïnals que va sorgir arran de diversos episodis de robatoris i atracaments als mateixos caixers automàtics. La idea, evidentment, va ser molt ben rebuda per la resta de veïns, sobretot els més ancians, ja que a partir d'aquells fets s'havia instaurat una certa por a Sant Pere i Sant Pau.

Com ja han explicat en més d'una ocasió els presidents de les dues associacions, Gabriel Muniesa (Unió) i Lluís Trinitat (AVV Sant Pere i Sant Pau), la funció d'aquests voluntaris, i així se'ls va informar en una reunió abans d'ahir, és la de fer acte de presència a les zones on hi ha situades les entitats bancàries, identificats amb les armilles, per espantar i fer un efecte dissuasori als possibles delinqüents que s'hi acostin per cometre un robatori i, en cap cas, intervindran en cap baralla. Això sí, intentaran evitar-lo sense fer ús de la força i també intentaran identificar a l'atacant per facilitar la seva detenció per part de la policia.

Tot i que la idea inicial era començar el patrullatge abans d'ahir, el dia 25, no serà fins a la segona setmana de juny. La intenció és col·locar-s'hi durant quatre hores els dies 10 i 25 de cada mes. En el primer cas, perquè és quan cobren aquelles persones que estan a l'atur i, a finals de mes perquè és quan cobren la pensió els jubilats. En aquest cas és possible que hi afegeixin el dia 27, per evitar que tothom vagi a treure diners quan hi siguin els voluntaris.

tracking