Diari Més

Benestar Animal

El racó de la platja del Miracle per a gossos estarà adaptat al juliol

Les obres d'adequació de l'espai ja estan adjudicades i duraran un mes des del seu inici

Imatge del tram final de la platja del Miracle on els banyistes hi podran anar amb el seu gos.

El racó de la platja del Miracle per a gossos estarà adaptat al juliolGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'àrea de Contractació de l'Ajuntament de Tarragona ja ha adjudicat les obres d'adequació d'un racó de la platja del Miracle per a aquells banyistes que hi vulguin anar amb el seu gos. Es tracta de l'espai a tocar del Fortí de Sant Jordi i l'adaptació d'aquest durarà un mes des de l'inici dels treballs, és a dir, que a principis del mes de juliol ja estarà enllestida. La creació d'una platja per a gossos ha estat una de les voluntats de la regidoria de Benestar Animal, liderada per Carla Aguilar (En Comú Podem), i estava prevista pel 2020, però la crisi de la covid-19 va obligar el consistori a aparcar el projecte, que finalment serà una realitat enguany. En aquest sentit, Aguilar celebra que «aquest estiu ens banyarem amb gossos i me n'alegro que així sigui, perquè era una actuació que portava massa temps bloquejada».

La superfície total que es destinarà a l'espai per a banyistes amb gossos serà de 1.218 m2. Per altra banda, les actuacions que es realitzaran consisteixen principalment en la col·locació d'un tancament perimetral de fusta per delimitar l'àrea fins a l'aigua per reduir la possibilitat que els gossos surtin de l'espai i la instal·lació de la xarxa de subministrament d'aigua, la qual alimentarà les dues dutxes que hi haurà, una per a ús de persones i una altra dutxa de model especial per a gossos. També s'instal·laran dos bancs i tres papereres, s'adequarà la rampa d'accés a minusvàlids a les necessitats actuals i, finalment, es col·locaran cartells informatius sobres les normes d'ús i l'aforament màxim permès.

El pressupost total per a l'adaptació d'aquest espai de la platja del Miracle és de gairebé 50.000 euros. Pel que fa al termini de les obres, serà de quatre setmanes màxim a comptar des de l'inici d'aquestes. Així, en primer lloc es faran les comandes del material necessari i, a la vegada, es realitzaran els treballs de fabricació de les bases de formigó de les tanques i d'adequació de la rampa actual amb un nou tram de base de formigó, adaptat a persones amb mobilitat reduïda. Un cop finalitzada aquesta fase, entraran els mitjans mecànics per realitzar les rases per ubicar les tanques i la instal·lació de la xarxa de subministrament d'aigua. A partir d'aquí es procedirà a la col·locació de les bases i les dutxes. Finalment, s'instal·laran les baranes, els rètols informatius i es pintarà la barana d'accés des de la carretera.

tracking