Diari Més

Política

ECP aposta per arribar a un «bon acord» i sense pressa per ampliar el govern a Tarragona

La formació de Carla Aguilar vol que les negociacions siguin a tres bandes, però la CUP no les accepta i demana a ERC i ECP «que s'aclareixin»

Imatge de l'assemblea d'ECP en què es va acordar negociar l'ampliació del govern amb la CUP.

ECP aposta per arribar a un «bon acord» i sense pressa per ampliar el governGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En Comú Podem aposta per negociar amb tranquil·litat la possible ampliació del govern municipal amb la CUP. Tot i que en un principi semblava que la incorporació a l'executiu de les dues regidores cupaires seria un pur tràmit, ja que amb ERC s'havia arribat a un acord i ECP havia afirmat que no hi hauria problemes per fer-la efectiva, ara tot indica que encara s'haurà d'esperar uns mesos per veure les edils anticapitalistes al govern de la plaça de la Font. No han sorgit complicacions per pactar l'ampliació, però sí que s'ha alentit un calendari que la CUP demanava que fos pràcticament immediat.

En declaracions a Diari Més, la portaveu del grup municipal d'ECP, Carla Aguilar, va defensar que «estem treballant per tenir un bon acord i no per tenir-lo ràpid, trigarem el que faci falta i aquest haurà de ser sotmès a la militància». A més, En Comú Podem defensa que aquestes negociacions, amb el pacte signat entre la CUP i ERC com a base, sigui a tres bandes. Una demanda que no comparteix i que es nega a complir la formació anticapitalista, que reitera que en les trobades amb els republicans per arribar a l'acord, els de Pau Ricomà hi anaven en nom del govern, el que en més d'una ocasió fonts dels comuns han desmentit, criticant que ERC va actuar unilateralment en aquest sentit. Per això, fonts cupaires lamenten que «no entenem aquestes converses a tres bandes, es van intentar fer el 2019 i no van funcionar i vam demanar que vinguessin com a govern. Ara, que s'aclareixin ells». A més, les anticapitalistes assenyalen que «no entendríem que hi veiessin cap mena de problema a l'acord que hem arribat amb ERC, perquè la base és el document que ja es va treballar i acceptar el 2019 i al qual s'hi han afegit els acords als quals s'ha arribat per aprovar els pressupostos i mocions que el grup d'En Comú Podem va votar a favor en els plenaris municipals». Sobre això, encara que els comuns hagin defensat en més d'una ocasió que no hi haurà problemes per acceptar la incorporació de la CUP a l'executiu, Aguilar assenyalava ahir que «parlarem del que s'hagi de parlar fins que tots els agents hi estiguem d'acord», i afegia que «la proposta de pacte és entre ERC i la CUP i és una bona base, però, si cal, farem alguna aportació i no ens posem cap data». Amb tot, ECP ja ha conformat la seva comissió negociadora, però les reunions encara no han començat.

Per la seva banda, el regidor d'ERC, Manel Castaño, que forma part de l'equip negociador dels republicans, defensava ahir que «estem pendents de reunir-nos com més aviat millor per valorar amb ECP l'acord» i assenyalava que «no partim de zero, és el document de 2019, però actualitzat, i tampoc hi ha una dissonància, avancem plegats cap a una mateixa idea». Finalment, i amb relació a la possible modificació del pacte entre la CUP i ERC per part dels Comuns, que no descarten fer-hi aportacions, Castaño era clar: «No el podem canviar, és el mateix document del 2019».

tracking