Diari Més

Els mercats romans o els viatges per plaer, els destacats d'avui de Tàrraco Viva

Les activitats virtuals continuen amb conferències, tallers o vídeos

Imatge d'una de les activitats de recreació d'aquest cap de setmana a Centcelles, a Constantí.

Els mercats romans o els viatges per plaer, els destacats d'avui de Tàrraco VivaMNAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona setmana del festival Tàrraco Viva, enguany dedicat als Idus de Març, continua endavant amb diverses activitats posant en pràctica el format híbrid que combina la presencialitat amb la virtualitat. Avui, a les 18.30 h., el Mercat Central acollirà una visita guiada per descobrir els orígens dels mercats i les similituds dels mercats actuals amb els de l'època romana, els macellum. L'activitat té un preu de 2 euros. Mitja hora més tard, a les 19 h., es farà una xerrada gratuïta als Serveis Territorials del Departament de Cultura, al carrer Major, a càrrec d'Imma Teixell. S'explicarà com van ser els primers viatges per plaer en l'època romana, en un temps en el qual els motius no solien anar més enllà dels professionals, familiars, comercials o militars. A la mateixa hora, el Passeig Arqueològic, amb entrades a 2 euros, Jordi Abelló, del Museu d'Història de Tarragona, oferirà una visita que se centrarà en l'escultura de la Lloba Capitolina amb Ròmul i Rem, imatge fundacional de Roma. La visita acabarà amb una descoberta sorprenent: fa dos mils anys que els déus de l'Olimp modelen una nova lloba a la nostra ciutat.

L'aposta virtual també continua amb força avui. La conferència La Mort del Divo, a les 20 h., proposa un viatge a tres llocs emblemàtics dels Idus de Març, quan Cèsar va ser assassinat a Roma. Una hora més tard tindran lloc quatre activitats més, de forma simultània. Es durà a terme una recreació històrica de les legions romanes, una classe de cuina amb cinc plats senzills i saludables de l'antiga Roma, i un nou episodi tant de Cas Obert –que desgrana l'assassinat del Cèsar–, com de Cròniques de la crisi –connexions en directe del periodista Jan Magaroles des del 44 a.C.

Demà dimecres destaquen activitats com les històries de l'Olimp a la Biblioteca Municipal de Torreforta, una xerrada presencial de Joaquín Ruiz de Arbulo sobre les grades del Circ, o un taller virtual de mosaics.

tracking