Diari Més

Transport

Queixes entre els usuaris de Renfe pels vagons atapeïts i sense distància

L'operadora afirma que té permís per ofertar el cent per cent de les places i que disposa del certificat AENOR que garanteix que se segueix el protocol

Imatge de l'interior d'un comboi Barcelona-Cambrils de dissabte.

Queixes entre els usuaris de Renfe pels vagons atapeïts i sense distànciaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vagons amb tots els seients ocupats i amb persones viatjant de peu tot el trajecte o bona part del mateix. Aquesta és una de les imatges que es repeteix en alguns dels combois entre Barcelona i Tarragona d'ençà que es va aixecar el confinament comarcal a Catalunya, el passat 26 d'abril.

La situació es produeix especialment durant el cap de setmana i en alguns trajectes clau. Aquest cap de setmana, sense anar més lluny, alguns usuaris de Renfe que feien el trajecte entre Barcelona i Cambrils i que havien sortit de l'estació de Sants vora les deu del matí de dissabte van haver de viatjar sense seure durant tot el trajecte.

«Tots els seients anaven plens, hi havia moltes persones dempeus. No es respecta la distància de seguretat. Quan els vagons van així, no acostuma a passar ni el revisor perquè la gent es queixa», explica una usuària que viatja en la línia entre Tarragona i Cambrils els caps de setmana.

«Ningú ho controla i n'hi ha alguns viatgers que es baixen la mascareta o van parlant amb el mòbil», denuncia un altre usuari.

Renfe reconeix que aquesta situació es produeix de forma «puntual» en alguns combois i recorda que l'operadora pot oferir el cent per cent de les places de què disposa als seus vagons.

Pel que fa a les mesures per evitar els contagis, Renfe recorda que disposa del certificat AENOR que avala el seu protocol davant la covid-19. Totes aquestes mesures es poden consultar a la web de l'operadora i consisteixen, principalment, en la neteja diària dels trens i també durant el trajecte de les superfícies de més contacte, la neteja en profunditat cada cinc viatges.

Tanmateix des de l'operadora Renfe s'assegura que, segons el model de tren, els vagons es ventilen cada set o deu minuts durant els trajectes.

tracking