Diari Més

Cultura

Primer cap de setmana de Tarraco Viva amb les entrades exhaurides

Èxit d'assistència en totes les activitats, repartides en punts com l'Amfiteatre o el Camp de Mart

La recreació, amb personatges com el matrimoni Bryant, va donar context històric a l'activitat.

Primer cap de setmana de Tarraco Viva amb les entrades exhauridesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El festival Tarraco Viva tanca el primer cap de setmana de la 23 edició. Tarragona ha acollitdurant tot el cap de setmana amb un bon nombre d'activitats en diversos punts de la ciutat, que han gaudit d'un èxit absolut en l'assistència, ja que s'han exhaurittotes les entrades. Aquest diumenge ha tingutpunts com l'Amfiteatre, les voltes del Circ Romà o el Teatre Auditori Camp de Mart com a punts més destacats. L'edició d'aquest 2021, dedicada als Idus de Març, s'allargarà fins al pròxim diumenge, 30 de maig, i repeteix la fórmula híbrida de l'any passat, amb activitats tant presencials com en format virtual, buscant com és habitual una divulgació amena.

Una de les activitats més destacades aquest diumenge s'ha dut a terme a l'Amfiteatre. Una quarantena de persones, dividides en dos grups diferents –tot i que en un principi l'esdeveniment estava previst per a només quinze persones– han presenciat una recreació històrica protagonitzada pels personatges sense els quals la vida i existència d'un dels monuments més emblemàtics de Tarragona no seria la mateixa. Primer des de l'exterior, i després des de l'interior del recinte, les historiadores han explicat la història de l'Amfiteatre des dels seus inicis fins a l'actualitat.

Fora de la temàtica romana, sorprenia veure tres personatges vestits d'època, ambientats en el segle XX. Es tractadel matrimoni nord-americà dels Bryant, que mitjançant la seva fundació van finançar les excavacions a l'Amfiteatre a la dècada dels 50 del segle passat. Dos personatges clau, ja que van actuar de mecenes a l'hora de recuperar un monument que es trobava en molt mal estat i, a més, dues basíliques –visigoda, del segle VI, i romànica, del XII– restaven protagonisme al recinte romà, construït al segle II. El tercer personatge era Samuel Ventura Solsona, l'arqueòleg encarregat de dirigir les tasques. A banda d'aquestes tres persones rellevants del segle XX, també han aparegut diversos individus de l'època romana, de diferents edats, sexes i estrats socials, també essencials per entendre els primers anys de vida de l'Amfiteatre.

Els peus de la Muralla de Tarragona també han registrat força moviment. Mentre que al Passeig Arqueològic nens de 4 a 11 anys han descobert el passat de Juli Cèsar a través de codis i símbols per conèixer el seu lligam amb la ciutat, al Teatre Auditori Camp de Mart s'han esgotat les 400 localitats per veure la recreació de les lluites de gladiadors.

tracking