Diari Més

Seguretat

Sant Pere i Sant Pau ja té 20 voluntaris per vigilar els caixers automàtics

L'objectiu de la iniciativa és que la gent gran se senti més segura a l'hora de retirar diners del banc després d'alguns episodis de robatoris al barri

Imatge d'alguns veïns de Sant Pere i Sant Pau retirant diners d'un dels caixers del barri.

Sant Pere i Sant Pau ja té 20 voluntaris per vigilar els caixers automàticsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona ja ha aconseguit una vintena de voluntaris per vigilar els caixers automàtics. Es tracta d'una iniciativa conjunta entre l'Associació de Veïns la Unió i l'Associació de Veïns Sant Pere i Sant Pau, que té com a objectiu principal que la gent gran estigui més segura a l'hora de retirar diners del banc. Durant els últims mesos es van produir diversos episodis de robatoris, fet que va provocar que les entitats veïnals, animades per la resta de veïns del barri, posessin en marxa aquest projecte. Estava previst que la vigilància s'iniciés el pròxim dimarts dia 25, però per diversos motius sembla que no serà fins al 10 de juny.

Segons explica el president de la Unió, Gabriel Muniesa, els voluntaris es col·locaran a prop dels caixers els dies 10 i 25 de cada mes, que és quan cobren els aturats i els jubilats, respectivament. Sobretot la gent gran està acostumada a retirar tota la pensió de cop i, amb la por instaurada arran dels diversos robatoris, són el grup més interessat en l'entrada en funcionament dels vigilants. Aquests, com deien, buscaran que els veïns que van al banc se sentin segurs i tranquils, creant, a la vegada, un efecte dissuasori a aquells que tinguin la intenció de robar. Muniesa explicava a Diari Més que en cap cas els voluntaris utilitzaran la força, sinó que estaran una mica allunyats i, en cas de veure quelcom sospitós, sí que intervindran mirant d'espantar a l'atacant o identificant-lo per tal de facilitar a la policia el procés de cerca i captura si acaba escapant.

Per altra banda, Muniesa assegura que, a causa de la gran rebuda de la iniciativa per part de la gent del barri, s'han plantejat l'opció de fer vigilàncies també el dia 27. «És probable que ens hi posem un dia més a finals de cada mes, que és quan hi ha més gent que va a treure diners, i, si ens hi posem un dia sol, és probable que es generin moltes cues», deia Muniesa, destacant que «tothom voldrà anar al banc quan hi estem nosaltres vigilant».

Ambdues associacions han difós a través de les seves xarxes socials un cartell en el qual informen que busquen voluntaris per crear aquestes patrulles i, fins ara, la Unió ja n'ha aconseguit una dotzena i l'AVV Sant Pere i Sant Pau vuit. El seu president, Lluís Trinitat, assenyalava que a principis de la setmana vinent faran una reunió conjunta les dues entitats amb tots els voluntaris interessats per conèixer-se i definir com s'actuarà. Per un tema de proximitat amb els locals de l'associació i la residència dels mateixos socis, s'han repartit les quatre entitats bancàries del barri, de manera que la Unió i els seus voluntaris controlaran els caixers del Banco Santander i del BBVA i els de l'AVV Sant Pere i Sant Pau faran el mateix amb el Banc Sabadell i la Caixa. «La por s'ha instaurat al barri pels diversos episodis de delinqüència viscuts i això, sumat al fet que ja quasi tots els caixers automàtics estan al carrer, la gent no està segura», assegura Trinitat, que afegeix, però, que «d'ençà que van anunciar el Pla Integral de Seguretat s'han vist més agents pel carrer, sobretot al matí».

Per la seva banda, Muniesa deia que tenen pendent també reunir-se amb l'Ajuntament, la Guàrdia Urbana i els Mossos per explicar-los el projecte. En aquest sentit, la regidoria de Seguretat ha declinat opinar sobre aquesta iniciativa de patrulles i simplement ha anunciat que «tant la Guàrdia Urbana com els Mossos estan analitzant quina és la situació al barri, en relació a les queixes veïnals. La intenció de l'Ajuntament és reunir-se aviat amb les associacions per donar resposta a les seves inquietuds».

tracking