Diari Més

Neteja

Veïns de Campclar denuncien una plaga de rates i paneroles

Una comunitat d'onze domicilis a tocar de la rambla de Ponent expliquen que Ematsa no els fa cas

Imatge de la comunitat d'onze cases situada a la vora de la rambla de Ponent de Campclar.

Veïns de Campclar denuncien una plaga de rates i panerolesGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una comunitat de veïns de Campclar denuncien que estan patint una plaga de rates i paneroles des de fa unes quantes setmanes. Són onze els domicilis afectats –situats en un vial en forma d'U que comença i acaba a la rambla de Ponent i davant el parc de l'1 de maig– que expliquen que l'empresa municipal d'aigües, Ematsa, que s'encarrega del control de plagues, no els fa cas. Els veïns asseguren que les bestioles tenen el seu origen al sistema de clavegueram. A més, lamenten que l'Ajuntament tingui la zona descuidada en altres aspectes, com urbanístics o de seguretat policial.

«La primera trucada a Ematsa va ser el passat 30 d'abril i, des de llavors, hem trucat un parell de vegades per presència de rates i un parell més per paneroles», explicava Juan de Dios Castro. Aquest veí de la comunitat a la rambla de Ponent de Campclar subratllava que «Ematsa ens diu que vindran, però aquí no ha aparegut ningú». Castro lamentava que «abans, amb els anteriors governs, trucàvem i venien ràpidament, al cap d'un o dos dies. Ens feien acompanyar-los per detectar el problema, però això ara ha canviat».

Tot i patir les conseqüències a l'interior dels domicilis, els veïns detecten que l'origen del problema és el clavegueram públic. «Si no actuen allà, el problema continuarà, ja que si ho fem individualment, només ho solucionarem temporalment», deia Castro. Aquest veí, per exemple, ha optat per contractar una empresa privada per desinfectar la seva casa –solució que han adoptat altres veïns– i també ha comprat verí per a rates, encara que és conscient que només ho pot fer a casa, ja que «si el posés al parc de davant podria tenir molts problemes, amb denúncies pel mig».

Una veïna de la comunitat va trobar una rata de més d'un pam dins casa seva ahir al matí, i n'hi ha diverses per la zona comunitària. Un centenar de paneroles van sortir del fals sostre de Castro, a més de la «barbaritat» que passegen pel carrer cada vespre. «Aquests problemes són típics de cada any, les rates van sortint a temporades i les paneroles ara, quan comença a fer calor», justificava Castro davant la inacció d'Ematsa malgrat les diverses peticions de la comunitat.

A banda dels problemes amb paneroles i rates, Castro denunciava altres problemes a la zona. Explicava que les arrels dels arbres situats davant el número 11 «estan tombant el mur», i que «fa mesos que no veig un cotxe de la Guàrdia Urbana».

tracking