Diari Més

Espais Públics

L'Ajuntament de Tarragona canviarà més de 100 punts de llum en cinc espais públics

Les làmpades de vapor de mercuri actuals no compleixen la normativa i seran substituides per LED

Imatge de la plaça Bisbe Bonet del Serrallo, on se substituiran un total de 13 punts de llum.

L'Ajuntament canviarà més de 100 punts de llum en cinc espais públicsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona substituirà, a partir del mes de juliol, un total de 112 punts de llum de la via de l'Imperi Romà, del carrer Josepa Massanés, de la plaça Pompeu Fabra, de la plaça del General Domènec Batet i Mestres i de la plaça Bisbe Bonet. Aquests són, actualment, de vapor de mercuri, i no compleixen amb la normativa vigent, de manera que, amb aquesta actuació, se substituiran per punts de llum amb tecnologia LED.

En aquest sentit, a la via de l'Imperi Romà se'n canviaran 28 i al carrer Josepa Massanés, 15. Pel que fa a la plaça Pompeu Fabra, es canviaran un total de 26 punts de llum dels actuals pels de LED. A la plaça del Bisbe Domènec Batet i Mestres, també coneguda com a plaça Farinera, es retiraran els fanals que hi ha a les voreres i se'n col·locaran 30 de nous a l'interior de l'espai, alguns dels quals amb una alçada menor en la zona infantil, que se sumaran als ja existents, als quals només se'ls substituirà el punt de llum. Segons el projecte, es preveu així millorar la il·luminació de tot l'espai a causa de les reiterades denúncies d'incivisme a la zona. De fet, veïns de Torres Jordi, que és on està situada la plaça del Bisbe Domènec Batet i Mestres, han denunciat en més d'una ocasió la poca llum i la inseguretat que això provoca. Finalment, l'enllumenat de la plaça Bisbe Bonet del Serrallo també es renovarà amb el canvi de 13 llums.

Ahir va acabar el termini de presentació d'ofertes en la licitació per aquestes actuacions, que el consistori preveu que s'iniciïn cap al mes de juliol. El cost estimat del projecte és de 200.000 euros, dels quals la Diputació de Tarragona, a través del Pla d'Actuació Municipal (PAM) de 2017, en considera subvencionables 180.000 i en facilita a l'Ajuntament 132.000, de manera que el cost pel govern serà de només d'uns 68.000 euros.

tracking