Diari Més

Turisme

Els guies turístics de Tarragona detecten «brots verds» i veuen l'estiu amb optimisme

Aquesta primavera la majoria de visites estan sent de grups escolars i de catalans que aposten pel turisme de proximitat

Imatge d'una de les visites que va dur a terme Itinere aquest passat cap de setmana a la Catedral.

Els guies turístics detecten «brots verds» i veuen l'estiu amb optimismeCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els guies turístics de Tarragona han començat a detectar les darreres setmanes un increment de visitants a la ciutat i, en conseqüència, una pujada de visites guiades que feia molt temps que esperaven. L'acabament de l'estat d'alarma, l'alleujament de les restriccions i el bon ritme de vacunació no només els ha fet detectar brots verds i agafar aire després d'un any negre amb un nombre de visites minúscul, sinó que ara també els fa ser especialment optimistes de cara a l'estiu. De moment, la major part dels grups són escolars i turistes de proximitat, tot i que els guies esperen que a poc a poc els visitants de la resta de l'estat i, sobretot, els internacionals vagin retornant a la ciutat.

«Hi ha brots verds, és un inici, ara suposo que tot anirà cap a millor i sense tenir retrocessos», desitjava Xavier Mejuto. El gerent d'Itiniere apuntava que era «optimista de cara a l'estiu, amb l'esperança que les coses millorin encara més i la pandèmia remeti». Encara que no estan plenament operatius i Mejuto assegura que estan «al 30% de les possibilitatsde fet, els quatre guies d'Itinere encara es troben en ERTO i no ha hagut de recórrer a col·laboradors externs com passava abans de la pandèmia a partir de Setmana Santa–, el nombre de visites ha gaudit d'un increment notable les darreres setmanes. Aquest passat cap de setmana, només el mateix Mejuto ja va dirigir tres visites guiades. Ara per ara, la majoria de visitants són «escoles i turistes catalans, ja que han acabat les restriccions de mobilitat i ens estem apropant a final de curs».

Tot i així, el turisme de la resta de l'estat encara es fa esperar i l'internacional tardarà una mica més. «Hem tingut alguns visitants del País Basc o de València. També he sentit parlar francès pel carrer, però encara poc», reconeixia Mejuto. El gerent d'Itinere recalcava que «evidentment no hi ha asiàtics, ni americans, ni tampoc tenim els circuits culturals dels alemanys o dels alumnes francesos. El turisme internacional encara està en fora de joc».

La situació està sent molt similar per a l'empresa Tarraco Guide Bureau. El seu director, Ramon Comes, detallava que ahir havien tingut un parell de grups escolars i que han «començat a rebre trucades de grups turístics grans, a banda de les visites individualitzades». Tarraco Guide Bureau és una empresa especialitzada en visites per a passatgers de creuers, pel que Comes reconeixia que «per tenir-los encara queda, però pel setembre ja tenim alguna reserva, tot i que una altra cosa és que s'acabi confirmant». Aquest cap de setmana ja van fer dues visites de grups d'una vintena de persones i ahir, malgrat que els museus estaven tancats, també van tenir una visita escolar i aquesta setmana en tindran tres més, arribant a la desena en total sumant els grups turístics.

«Feia temps que estàvem fatal, amb visites individuals de cinc o sis persones, que no estaven garantides i moltes vegades acabàvem cancel·lant», explicava Comes. El director de Tarraco Guide Bureau assegurava que comencen «a veure la llum al final del túnel», sobretot gràcies a l'alleujament de les restriccions i el ritme de la vacunació. A més, celebrava l'obertura de Port Aventura, «un motor que genera moviment al territori». Per la seva banda l'agència Bettatur també confirmava que han començat a oferir algunes visites a grups escolars els darrers dies.

tracking