Diari Més

Societat

Tarragona homenatja avui els 700 anys de l'arribada del Braç de Santa Tecla

Les escales principals del consistori vesteixen un domàs i la bandera de la ciutat

El domàs i la bandera de la ciutat presideixen les escales principals de l'Ajuntament de Tarragona.

Tarragona homenatja avui els 700 anys de l'arribada del Braç de Santa TeclaAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona celebra aquest dilluns els 700 anys de l'arribada del Braç de Santa Tecla amb lacol·locació d'un domàs i la bandera de la ciutat – la que surt al carrer per l'ofici i la processó del 23 de setembre - a les escales principals del consistori. A més a més,tota una cartellera vesteix durant tot el dia el vestíbul del Palau Municipal per recordar de manera simbòlica a la ciutadania aquesta data tan assenyalada.

Segons apunten les fonts històriques més acceptades, el 17 de maig de 1321 va arribar a Tarragona, procedent d'Armènia, la relíquia del Braç de Santa Tecla. Avui fa 700 anys que la ciutat de Tarragona va preparar una rebuda extraordinària, que va comptar amb la participació de diferents gremis i la presència, entre d'altres, del rei Jaume II, en una professó que va transcórrer pels carrers de la Part Alta i que va servir com a referència per a la posterior estructuració de la festa.

La ciutat commemorarà aquests 7 segles d'història amb un programa d'actes especial que l'Ajuntament va presentar fa pocs dies i que abraçarà aquesta Santa Tecla i fins la de 2022.Tot el detall de la celebració de Santa Tecla 700 es pot consultar asantatecla.tarragona.cat.

tracking