Diari Més

Política

L'ampliació del govern de Tarragona amb la CUP, en mans de la militància d'ECP

Les executives de Comuns i Podem avalen el pacte, però a l'assemblea d'avui només es ratificarà el veto a Junts per Tarragona

L'escenari canvia i ara sembla més probable un govern amb ERC, ECP i CUP que amb Junts.

L'ampliació del govern de Tarragona amb la CUP, en mans de la militància d'ECPGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després que la militància d'ERC a la ciutat de Tarragona avalés ahir al vespre en una assemblea informativa l'entrada de la CUP al govern municipal, només falta l'aprovació de les bases de Catalunya en Comú i de Podem perquè l'ampliació amb les anticapitalistes sigui una realitat. De fet, les dues formacions progressistes celebren avui les seves assemblees per fer definitiu el veto a Junts per Tarragona que, segons el comunicat conjunt d'ERC i la CUP en el qual feien públic el pacte, ja s'hauria desentès de les negociacions per certes discrepàncies en l'acord. Amb tot, la militància de Podem i dels comuns encara no decidirà aquesta tarda si accepten que les regidores cupaires Eva Miguel i Inés Solé passin a formar part del govern de la plaça de la Font, sinó que ho faran en els pròxims dies, quan hagin pogut estudiar a fons l'acord entre les dues formacions independentistes. No obstant això, les direccions nacionals de la coalició progressista mantenen, sobre aquesta qüestió, la mateixa posició que ja van mostrar quan es va començar a parlar de l'ampliació de govern, i és que veuen amb bons ulls l'entrada de les cupaires.

Va ser dissabte quan els grups municipals d'ERC i la CUP feien públic l'«acord programàtic» al qual han arribat després de setmanes de negociacions i que permet la incorporació de Miguel i Solé al govern. «Amb l'ampliació de l'executiu municipal es vol enfortir el canvi que les formacions van proposar per Tarragona des de l'inici d'aquest mandat. Aquesta incorporació permetrà sumar esforços i enfortir el govern per seguir treballant en el programa transformador per la ciutat», es deia en el comunicat. En el missatge, les dues formacions també asseguraven que Junts no ha acceptat aquest acord programàtic i, per altra banda, deien que el van fer arribar a En Comú Podem el divendres per tal que el puguin debatre en l'assemblea d'avui.

A priori, però, això no serà així. Fonts de Catalunya en Comú i de Podem Tarragona explicaven ahir a Diari Més que el motiu de l'assemblea serà el mateix pel qual va ser convocada, és a dir, que la militància decideixi si vol que Junts per Tarragona entri també al govern municipal o no. Serà a les 18 hores al Totem Café de la Rambla Vella. Les dues direccions nacionals explicaran el motiu pel qual han pres la decisió de vetar al grup de Dídac Nadal i les bases de cada formació diran la seva en dues votacions separades. Pel que fa al pacte entre ERC i la CUP, encara no s'avalarà demà. Es comentarà i es debatrà, però no se sotmetrà a la decisió de la militància fins que no s'hagi estudiat més a fons per part dels dos partits. En aquest sentit, fonts dels comuns asseguraven que la votació es durà a terme en els pròxims dies, probablement de manera telemàtica, per no allargar-ho molt. Com ja van deixar clar en el seu moment, quan es va començar a parlar d'aquesta ampliació d'un govern amb només nou regidors dels 27 que hi ha al consistori, tant els comuns com Podem veuen amb molts bons ulls l'entrada de les dues edils cupaires.

Així les coses, caldrà veure ara la posició oficial de Junts respecte al pacte entre ERC i la CUP per dibuixar els possibles futurs de l'executiu a la plaça de la Font. Cal recordar que, si els de Dídac Nadal acaben entrant, Carla Aguilar i Hermán Pinedo, d'ECP, marxen. Això, però, sembla ara més improbable que fa uns dies.

tracking