Diari Més

Veïnal

Entitats veïnals de Tarragona demanen a l'Ajuntament que els deixi organitzar activitats

Les associacions de Bonavista i Sant Pere i Sant Pau creuen que la situació sanitària ha millorat prou i que Domini Públic hauria de ser més flexible

Imatge d'arxiu de les festes de Bonavista de l'agost de 2019, a la plaça de la Constitució.

Entitats veïnals de Tarragona demanen a l'Ajuntament que els deixi organitzar activitatsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les associacions de veïns de Bonavista i de Sant Pere i Sant Pau demanen a l'Ajuntament de Tarragona que els deixi organitzar activitats a l'aire lliure per tal de dinamitzar els seus barris. Les entitats creuen que la situació sanitària ha millorat prou darrerament –sobretot gràcies al bon ritme de vacunació– pel que la regidoria de Domini Públic hauria de ser més flexible a l'hora de concedir permisos per realitzar esdeveniments a l'aire lliure. A més, el criteri aplicat per aquesta regidoria darrerament ha estat dissonant del que ha mantingut la consellera d'Esports tarragonina, Mary López. El descontentament acabarà arribant al proper ple de l'Ajuntament de la mà del PSC i de Sonia Orts.

El fet desencadenant del malestar de les entitats veïnals de Bonavista i Sant Pere i Sant Pau ha estat, en ambdós casos, la negativa a realitzar una classe de zumba a l'aire lliure. Les dues associacions n'havien planejat per la segona quinzena de maig. A Sant Pere i Sant Pau, volien fer una classe aquest divendres, 21 de maig. Per la seva banda, a Bonavista, el proper dissabte, dia 29. Des de les entitats es mostren sorpresos per la negativa del permís, ja que a finals d'abril el barri de la Floresta va organitzar una activitat molt similar a la qual va assistir la mateixa López, en un moment en què les restriccions per la pandèmia encara no s'havien alleujat tant i l'estat de la vacunació no era tan avançat. Per aquest motiu, ara demanen més coherència i flexibilitat.

Les reclamacions de les associacions de veïns de Bonavista i Sant Pere i Sant Pau per poder organitzar alguna activitat més del que se'ls ha permès fins ara no són noves. Per Sant Jordi, ambdues van mostrar el seu malestar amb l'Ajuntament pel fet que no es permetés a les entitats que no fossin ni llibreries ni floristeries vendre roses per la Diada, de manera que la celebració es va concentrar al centre i als barris va quedar a mig gas. «Per Tots Sants vam demanar fer un autocinema a l'aire lliure i sense que la gent hagués de baixar del cotxe, pel que el risc de contagi era mínim», recordava Lluís Trinitat, president de l'Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau, davant la sèrie de permisos denegats el darrer any.

«L'activitat de zumba es va sol·licitar amb tres setmanes d'antelació en comptes de les dues que són necessàries», detallava Trinitat. El president veïnal de Sant Pere i Sant Pau detallava que «des de Domini Públic ho van denegar seguint les recomanacions del Procicat, però Mary López assegura que ens han denegat res». Tot plegat feia pensar a Trinitat que avui els «acabaran donant el permís». Davant aquesta situació, el representant veïnal assegurava que «farem l'activitat tant sí com no, i n'assumirem les conseqüències».

A Bonavista la problemàtica és similar. «Domini Públic ens han dit que no podem fer una classe de zumba, però ho hem demanat fer al Mercat, un espai obert, gran, airejat o on podem controlar l'aforament», remarcava Loli Gutiérrez. La presidenta de l'Associació de Veïns de Bonavista subratllava el sentit de la queixa: «Volem fer actes de la mateixa manera que al centre de la ciutat. Hi ha gent que no s'hi pot desplaçar. Estem preparats per fer-ho amb les mesures que calgui».

tracking