Diari Més

Seguretat

Les multes relacionades amb la covid s'eleven a 900 aquest 2021 a Tarragona

Amb la caiguda de l'estat d'alarma, la Guàrdia Urbana es prepara per a un escenari més semblant al de 2019

Un agent de la Guàrdia Urbana durant un dels primers controls del Pla Integral de Seguretat.

Les multes relacionades amb la covid s'eleven a 900 aquest 2021 a la ciutatGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana ha posat un total de 900 sancions per infraccions relacionades amb les restriccions per evitar el contagi de la covid-19 des de l'1 de gener de 2021 fins al dia d'avui. Segons fonts municipals, les més comunes han estat tres: saltar-se el toc de queda, no complir amb els confinaments territorials i no dur la mascareta posada. Cal tenir en compte, però, que des d'aquest passat diumenge el nombre de multes per aquests casos es veurà reduït perquè amb l'estat d'alarma ha caigut també el toc de queda i ja no hi ha prohibicions de mobilitat.

En aquest sentit, el regidor de Seguretat de l'Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, explicava a Diari Més que «ara ja entrem en les dinàmiques de funcionament de 2019, sense l'estat d'alarma, i els operatius dissenyats en el Pla Integral de Seguretat seran molt importants per aquest nou escenari». Castaño, que afegia que, a més dels dispositius específics del pla, la Urbana i els Mossos seguiran duent a terme les accions del dia a dia, reconeixia que «és una incògnita si hi haurà fets delictius que augmentaran a partir d'ara, però, en tot cas, estem preparats per a afrontar qualsevol situació que pugui esdevenir i que no hagi existit durant la pandèmia».

Per altra banda, i amb relació a les diverses baralles que s'han produït al centre de Tarragona durant les últimes setmanes, Castaño va anunciar que la reunió del Departament de Treball, la Secretaria d'Infància i Joventut i la Secretaria d'Immigració de la Generalitat de Catalunya amb els departaments de Seguretat, Nova Ciutadania i Serveis Socials de l'Ajuntament per abordar la situació es va celebrar aquest dilluns i, el també portaveu del govern municipal, va sostenir que «ja estem treballant en l'estratègia per donar una resposta global a la problemàtica».

Paral·lelament a les 900 sancions per infraccions relacionades amb la covid-19, el cos de seguretat municipal ha interposat fins a 155 multes més per altres fets delictius. El més repetit ha estat el furt, amb 31 multes durant aquests primers quatre mesos i mig d'any. A la vegada, se n'han posat 19 per delictes de robatori. Sobre això, i davant la hipòtesi que aquestes infraccions contra el patrimoni haguessin augmentat o poguessin tenir el seu origen, en part, en la crisi econòmica provocada per la pandèmia, Castaño no hi veu una relació directa.

D'altres fets delictius reincidents a la ciutat aquest 2021 són el de conduir sota la influència de begudes alcohòliques, amb fins a 23 sancions, i el de circular sense haver obtingut mai el permís de conduir. A més, els agents de la Guàrdia Urbana han multat en cinc ocasions a individus per cometre lesions per imprudència greu i en dues ocasions per a negar-se a sotmetre's a proves ordenades pels policies.

Finalment, agents de la Guàrdia Urbana han recuperat un total de nou vehicles robats amb denúncia i s'han interposat 14 multes pels delictes de resistència i desobediència als agents de l'autoritat, a més d'un total de 30 sancions per altres faltes administratives.

tracking