Diari Més

Veïnal

Entitats veïnals tarragonines lamenten el mal estat dels locals i la poca ajuda del consistori

La seu de l'Associació de Veïns del Barri del Port ha quedat parcialment sense sostre per culpa de filtracions d'aigua dels pisos superiors de l'edifici

El local de l'AVV del Barri del Port, sense sostre i sense electricitat per culpa de filtracions d'aigua.

Entitats veïnals lamenten el mal estat dels locals i la poca ajuda del consistoriCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diverses entitats veïnals de Tarragona lamenten el mal estat dels seus locals i la poca ajuda per part de l'Ajuntament per posar-hi remei. El cas de la seu de l'Associació de Veïns del Barri del Port és paradigmàtic. La fuita d'una canonada d'aigua als pisos superiors de l'edifici del número 9 del carrer Reial ha acabat provocant que el sostre s'anés deteriorant, fins al punt de cedir del tot en una part important de l'espai. A més, les filtracions d'aigua han fet malbé la instal·lació elèctrica del local, que s'ha quedat sense llum. D'altra banda, la seu de la Federació d'Associacions de Veïns Segle XXI pateix una degradació progressiva per culpa del salnitre que surt des del terra.

La situació en la qual es troba el local de l'Associació de Veïns del Barri del Port és cada cop més delicada. Si fa un any i dos mesos van haver-lo de tancar per culpa de la pandèmia, més tard ja no l'han pogut reobrir pel mal estat de l'espai. «Ha caigut el fals sostre i el sostre. Les plaques s'han canviat diverses vegades i ara hi ha un forat. La filtració no és d'aigua de pluja, sinó una fuita de la instal·lació. Ho patim cada dia, portem un any així i ara ens hem quedat sense llum des de fa dues setmanes», detallava Maricarmen Puig. La presidenta veïnal del Barri del Port qualificava de «missió impossible» poder parlar amb Hermán Pinedo, conseller de Cooperació i Habitatge i lamentava que quan s'hi han desplaçat tècnics municipals, «després no han dit res més» i no s'ha fet cap actuació.

El local, així com l'edifici –excepte alguns dels pisos–, és propietat de l'Ajuntament de Tarragona. La seu de l'AVV Barri del Port actuava com la llar de jubilats de la zona. «És una necessitat del barri poder recuperar aquest espai per a la gent gran», deia Puig, que recordava que no n'hi ha cap de definitiu i que «no pot ser que el provisional estigui així». Per aquest 2021, l'associació no ha sol·licitat la subvenció per a entitats veïnals, ni tan sols la línia destinada a manteniment del local, perquè «després s'ha de retornar amb interessos i, a dia d'avui, no puc sol·licitar-la de cap manera, fins i tot paguem les factures de la nostra butxaca», lamentava la presidenta.

Segle XXI i Sant Pere i Sant Pau

La del Barri del Port no és l'única entitat veïnal de la ciutat amb problemes amb el seu local. La seu de la Federació d'Associacions de Veïns Segle XXI pateix greus problemes de salnitre i impedeix la normal activitat de l'entitat. «No s'hi pot estar. És molt petit, a més», remarcava Jacinto Moreno. El president de la FAV Segle XXI explicava que amb l'anterior equip de govern es va aparaular el trasllat al local de l'Associació de Veïns de l'avinguda Andorra, «però amb el canvi de govern es va aturar tot. Intentem parlar amb Hermán Pinedo, però no hi ha manera».

Per la seva banda, l'AVV de Sant Pere i Sant Pau fa temps que reclama un espai addicional com a magatzem, ja que l'actual local els ha quedat petit. De forma provisional, l'Ajuntament els ha habilitat els baixos del bloc Sant Magí, on s'ubicarà la futura biblioteca del barri. El seu president, Lluís Tinitat, demana que, quan comencin les obres, se'ls cedeixi «el local de l'actual biblioteca o el de l'Asociación Cultural y Folklórica Andaluza».

tracking