Diari Més

Turisme

El Port de Tarragona viu amb incertesa el retorn dels creuers aquesta temporada

Cruset espera rebre vaixells els pròxims mesos, però és conscient que «el context és molt canviant»

Imatge d'Arxiu del Costa Victoria, de Costa Cruceros, atracat al Port de Tarragona el 2018.

El Port viu amb incertesa el retorn dels creuers aquesta temporadaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i que el Procicat donava llum verda abans-d'ahir a la reactivació de l'activitat dels creuers només als ports de Catalunya, l'Autoritat Portuària de Tarragona viu amb força incertesa la represa de l'activitat a nivell internacional aquesta temporada, que dependrà de l'Estat espanyol. En aquest sentit, el president del Port, Josep Maria Cruset, assenyalava ahir que «esperem que en els mesos vinents puguem rebre els primers creuers, però hem de tenir en compte que estem vivint en un context molt canviant i que qualsevol pronòstic vàlid avui demà pot quedar anul·lat».

No obstant els dubtes, Cruset reconeixia que «l'acord del Procicat és un pas important en el camí per a la recuperació de l'activitat de creuers», i afegia que «el Port de Tarragona ha participat en la seva elaboració, treballant junt amb els altres ports catalans i amb la Generalitat, per tal de tenir un instrument útil per a l'activitat del sector i segur per a les persones i ens consta també que les navilieres han fet la seva part de la feina per tal d'arribar aquest acord». El president, però, condicionava la salvació de la temporada al fet que l'Estat aixequi la prohibició d'entrada de creuers als ports.

En aquest sentit, també estan a l'espera d'aquest pas per part de Madrid les diferents navilieres. És el cas de Costa Cruceros, la que més vaixells porta a Tarragona. Des de la companyia asseguraven a Diari Més que la previsió, si s'acaba permetent l'entrada dels creuers als ports espanyols, és que a l'estiu només n'arribin a Barcelona i a Palma de Mallorca, però que passada la temporada estival podrien arribar a Tarragona. De fet, al web de Costa Cruceros ja es poden reservar bitllets per rutes amb sortida des del Port, concretament a l'octubre i al novembre.

El Moll de Balears, al juny

Per altra banda, Cruset confirmava que la recta final de les obres del Moll de Balears avança a bon ritme. L'espai, que permetrà l'arribada de més creuers cada any, «està pràcticament enllestit», deia el president. «La constructora està acabant la col·locació de la biga cantell destinada a subjectar els bol·lards d'amarratge especials per a creuers de grans dimensions», explicava, i deia que, «en paral·lel, estan acabant la col·locació de les defenses d'escullera al nord i al sud del moll i col·locant les instal·lacions i serveis». Cruset afegia que aviat s'iniciaran els treballs de condicionament del ferm.

tracking