Diari Més

Transport

Avlo connectarà Tarragona amb Madrid des de 7 euros a partir del 23 de juny

Només la segona freqüència d'anada i l'última de tornada s'aturaran a l'estació del Camp

AVLO, Camp de Tarragona, tren, AVE, alta velocitat, Secuita, Perafort, estació, low cost, renfe

AVLO, Camp de Tarragona, tren, AVE, alta velocitat, Secuita, Perafort, estació, low cost, renfeGerard Cañellas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els trens d'alta velocitat de baix cost de Renfe, els Avlo, començaran a connectar Tarragona amb Madrid a partir del pròxim 23 de juny amb bitllets que oscil·laran entre els 7 i els 69 euros –amb tarifa plana de 5 euros pels menors de 14 anys–.De fet, la companyia els va posar a la venda el passat 26 de gener i fins al dia d'avui ja n'ha venut 217.000. En paraules del director de Nous Serveis de Viatgers d'Alta Velocitat, Félix Martín, «fem una nova proposta de servei, que és l'alta velocitat per tothom». Així, assenyalava que l'objectiu d'aquest nou producte és acostar-se sobretot a la gent jove, a les famílies i a grups en general, «a aquelles persones que, o bé no fa un ús habitual de l'alta velocitat, o bé que no s'imaginaven que viatjar fos tan fàcil». A banda, el responsable de Renfe remarca que es tracta d'un servei que es complementa a la resta d'oferta de la companyia, que d'aquesta manera «s'adapta a totes les necessitats possibles dels seus clients».
En total hi haurà quatre freqüències d'anada i quatre de tornada que uniran Barcelona amb la capital espanyola. Pel que fa a l'anada, la primera del matí sortirà de Figueres a les 5.35 hores i passarà per Girona, Barcelona i Saragossa abans d'arribar a Madrid, a les 9.25 hores. La segona sortirà a les 10 h. de Barcelona, passarà per l'estació del Camp de Tarragona a les 10.34 i s'aturarà també a Lleida, Saragossa, Calatayud, Guadalajara i arribarà a Madrid a les 13.17 hores. La tercera freqüència unirà només les dues capitals i l'última també, però passant només per Saragossa. Pel que fa a la tornada, només l'últim trajecte passarà per Tarragona. Sortirà d'Atocha a les 19.30 hores, farà parada a l'estació del Camp a les 22.10 hores i acabarà a Figueres a les 23.51 h.

Actualment, Renfe compta amb una flota de cinc trens Avlo de 438 places cadascun, que en moments de molta demanda es poden unir i formar combois de gairebé 900. Per altra banda, Martín avança que el 2022 la companyia adquirirà deu trens de 581 places. Dos de junts suposaran una capacitat per a més de 1.100 passatgers. En aquest sentit, el director de Nous Serveis de Viatgers d'Alta Velocitat explicava que aquest nou servei vol mantenir els valors de l'AVE, amb el mateix concepte de comoditat, però, precisament per poder augmentar la capacitat i reduir el preu del trajecte, s'ha optat per un altre tipus de butaca, sense seients preferents, i s'ha prescindit també de la zona de cafeteria. Pel que fa a la velocitat i el temps del trajecte, igual que amb l'AVE: 300 km/h i poc més de 2.30 hores per fer els 423 quilòmetres que separen Tarragona i Madrid. Per altra banda, els vagons disposen de connexió wifi gratuïta i endolls per connectar-se a l'electricitat.

A quaranta dies de l'entrada en funcionament, els trens Avlo, ja han fet i seguiran fent diversos trajectes de prova. Són de color morat i a l'exterior dels vagons Renfe ha apostat per deixar clar que es tracta d'un vehicle sostenible. A més, Martín destaca l'accessibilitat dels trens. «No hi ha cap esglaó i, a més, l'entrada als vagons queda a la mateixa alçada que l'andana», assenyala.

Els nous trens d'alta velocitat de Renfe compleixen amb totes les mesures de seguretat per evitar el contagi de la covid-19. És obligatori l'ús de la mascareta en tot moment, hi ha gel hidroalcohòlic als lavabos per mantenir una correcta higiene de mans, hi ha operaris que desinfecten constantment les superfícies dels vagons i aquests disposen d'un sistema que cada set minuts regenera l'aire de l'interior. Cal recordar que Avlo tenia previst començar a operar els seus trens l'abril de 2020, però amb l'esclat de la pandèmia va haver d'ajornar aquesta posada en marxa que es produirà, finalment, per Sant Joan.

AVLO, Camp de Tarragona, tren, AVE, alta velocitat, Secuita, Perafort, estació, low cost, renfe

AVLO, Camp de Tarragona, tren, AVE, alta velocitat, Secuita, Perafort, estació, low cost, renfeGerard Cañellas

tracking