Diari Més

Cultura

Accés gratuït als museus de Tarragona els dies 15 i 18 de maig per celebrar el Dia Internacional dels Museus

Dissabte els espais expositius ampliaran el seu horari i romandran oberts fins a les nou del vespre amb l'objectiu de fer més participativa la jornada

Imatge de la presentació del Dia Internacional dels Museus.

Accés gratuït als museus de Tarragona els dies 15 i 18 de maig per celebrar el Dia Internacional dels MuseusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els museus i espais artístics de la ciutat de Tarragona celebraran el 15 i 18 de maig la Nit i el Dia Internacional dels Museus (DIM) amb activitats per a tots els públics i accés gratuït als seus espais expositius. Els museus participants han presentat aquest dimecres al Museu d'Art Modern de la Diputació una programació conjunta que inclou les propostes i les exposicions de cada museu per aquests dos dies. A més, amb l'objectiu de fer més participativa la jornada de dissabte, ampliaran l'horari i romandran oberts fins a les 21.00h.

Les propostes culturals que oferiran a la ciutadania són molt diverses. Serà possible redescobrir el sostre de la Casa Castellarnau a càrrec del Museu d'Història de Tarragona; visitar el Museu Diocesà i el Bíblic Tarraconense; passejar pel Serrallo i fer un recorregut amb golondrina per l'interior del Port a càrrec del Museu del Port; conèixer les noves obres adquirides pel Museu d'Art Modern de Tarragona; participar d'una activitat interactiva en família a l'exposició del Museu Nacional Arqueològic al Tinglado 4 del Moll de Costa; copsar la problemàtica geopolítica de la Mediterrània a través d'una mostra del Centre d'Art Tarragona, o descobrir les obres del Museu del Prado que s'exposen a CaixaFòrum, entre moltes altres activitats.

Els museus i espais artístics que participaran del Dia Internacional dels Museus són el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu d'Història de Tarragona, el Museu Bíblic Tarraconense, el Museu Diocesà de Tarragona, el Museu del Port, el Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona, l'espai CaixaFòrum de Fundació ”la Caixa” i el Centre d'Art Tarragona. La programació completa amb totes les activitats i els horaris es podrà consultar a les corresponents webs dels participants. Cal tenir en compte que per participar d'algunes de les activitats caldrà reservar prèviament.

El Dia Internacional dels Museus, organitzat cada 18 de maig pel Comitè Internacional dels Museus (ICO), sota el lema El futur els museus: Recuperar i tornar a imaginar, enguany crida a crear, imaginar i compartir noves pràctiques de (co)creació de valor, nous models de negoci per a les institucions culturals i solucions innovadores per als reptes socials, econòmics i mediambientals del present.

tracking