Diari Més

Veïnal

Preocupació al Parc Francolí pel retorn dels 'skaters' de nit sense toc de queda

Volen evitar les molèsties i els sorolls de l'estiu passat a l'skatepark a altes hores de la matinada

Una de les propostes de l'entitat veïnal és apagar la il·luminació de l'skatepark a les 23 o 00 hores.

Preocupació al Parc Francolí pel retorn dels 'skaters' de nit sense toc de quedaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns del Parc Francolí van mostrar la setmana passada a representants polítics de l'Ajuntament de Tarragona la seva preocupació pel fet que, altre cop sense toc de queda, es tornin a produir les molèsties i els sorolls causats l'estiu passat per grups de joves que patinaven a l'skatepark a altes hores de la matinada.

Segons explica el president de l'Associació de Veïns Parc Francolí, Jordi Miguel, no va ser una reunió on es va decidir cap mesura per evitar aquests destorbs, però des de l'entitat veïnal sí que s'en van proposar algunes. Tenint en compte que, segons Miguel, a l'entrada de l'equipament hi ha un cartell que indica que s'hi pot patinar fins les 23 hores, els veïns van plantejar la possibilitat que la il·luminació s'apagués a aquella hora, o a les 00 hores durant l'estiu, però no fins més tard perquè, assenyalava Miguel, «a l'estiu molta gent dorm amb la finestra oberta per la calor i l'endemà han de matinar per anar a treballar i a la nit s'escolten moltíssim els cops dels skates», mentre que afegia també que «deixen molta brutícia i el servei de neteja no hi passa els caps de setmana». Una altra de les propostes de l'associació veïnal per evitar aquestes molèsties és que efectius de la Guàrdia Urbana augmentin la presència a la zona en aquelles hores en les quals ja no està permès patinar i que ho recordin als skaters perquè marxin. Segons Miguel, la resposta del consistori a la preocupació veïnal va ser que quan es construeixi el nou equipament marxaran del Parc del Francolí.

Per altra banda, el president de l'entitat assegurava que es van tractar diversos temes relacionats amb la seguretat de la zona quan entri en funcionament el Centre Penitenciari Obert que s'hi està construint. En aquest sentit, Miguel reconeixia que ja s'ha millorat la il·luminació de les zones més fosques amb la instal·lació de vuit punts de llum, però defensava que «encara hi ha llocs on no hi ha visibilitat i se n'han de posar més». A banda d'això, també deia que hi ha una part del parc, justament a l'entrada del centre penitenciari, on hi ha uns arbres més baixos que els fanals, «i no té sentit, perquè aquell espai segueix quedant enfosquit. No s'ha decidit com se solucionarà, però entenem que s'hauran de podar o fer-hi alguna cosa». Finalment, Miguel explicava que també van demanar al consistori que es retirin les canyes «molt altes» d'un camí que hi ha dins del mateix parc i provoca que aquella zona quedi amagada, «creant inseguretat».

tracking