Diari Més

Hostaleria

Poques reserves per la primera nit de represa dels sopars als restaurants a Tarragona

Els establiments esperen més activitat el pròxim cap de setmana, però la predicció de pluja no va impedir que la gent sortís a fer un beure a la tarda

Imatge de les terrasses dels bars de la plaça de la Font força plenes ahir, el primer dia en què van poder obrir durant la tarda i la nit.

Poques reserves per la primera nit de represa dels sopars als restaurants a TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i que ahir era el primer dia en què els bars i restaurants de Catalunya tenien permès obrir més enllà de les 17 hores –fins a les 23– i oferir el servei de nit, els establiments de Tarragona no van registrar gaires reserves per anar-hi a sopar. La predicció de pluges i el fet que l'endemà –avui– era dia laborable van ser alguns dels factors que van provocar que la gent no tingués pressa en fer allò que no ha estat possible durant tants mesos. Això sí, els propietaris dels negocis asseguraven que molts clients trucaven per agafar taula de cara al cap de setmana vinent i desitjaven que amb aquest alleugeriment de les restriccions i l'arribada del bon temps es retorni a la normalitat o, almenys, a un escenari que s'hi assembli una mica més. No obstant això, les terrasses d'alguns espais de la ciutat com la plaça de la Font es van omplir de tarragonins i tarragonines que van apostar, si més no, per sortir a prendre alguna cosa més enllà de les 17 hores.

Fran Jaén, encarregat del restaurant Casa Balcells, situat al pla de la Seu, a la Part Alta de Tarragona, explicava precisament que no tenien gaires reserves per sopar ahir i recordava que «els diumenges al vespre sempre són dolents, no creiem que avui sigui especial». Tot i això, i segur que a la tarda, quan fan servei de bar, «estarà animat», es mostrava més optimista de cara a divendres i dissabte vinents pel que fa als sopars. Jaén ja avançava en les seves declaracions el que acabaria confirmant aquesta redacció pel que fa a altres restaurants del nucli antic: «Molts han decidit no obrir a la nit per la incertesa i ho faran la setmana vinent o més endavant». És el cas de Jordi Vilaplana, propietari del restaurant Entrecopes del carrer dels Cavallers, qui ha decidit no obrir per servir sopars fins a principis de juny. «Si he d'obrir carta de nit he de comprar tot el gènere i, a més, he de treure un treballador de l'ERTO i contractar-ne un més, i això sense la certesa que no ens tornaran a tancar», assenyalava Vilaplana, que afegia que «no em puc arriscar». L'empresari feia referència també a les imatges que es van veure la matinada d'ahir, quan va acabar el toc de queda i molta gent va sortir als carrers sense mascareta ni distància social i assegurava que «nosaltres serem els primers afectats si es produís un augment de casos».

Al barri pesquer del Serrallo, els restaurants tampoc van registrar reserves per la primera nit a poder sopar fora. Alberto Mateo, propietari de l'Arrosseria del Serrallo, explicava que «el cap de setmana vinent hi haurà més moviment, però en caure en diumenge no es notarà. Hagués estat diferent si s'hagués allargat l'horari el divendres, per exemple». De la mateixa manera, Gemma Pardo, treballadora de l'Àncora, també deia que no tenien reserves per sopar ahir, però sí que ja havien rebut diverses trucades pel pròxim cap de setmana.

Pel que fa a la plaça de la Font, els establiments esperen que l'activitat s'animi i confien també a omplir les terrasses. Regina Cañellas, propietària del Capuccino, deia que «estem esperant amb candeletes que s'animi una mica la situació, que la gent vingui a prendre alguna cosa i que ja es quedin a menjar alguna tapeta avui mateix». Per altra banda, Pili Barbadillo, propietària del Tastum, explicava ahir al migdia que «a la plaça ja no s'hi veu tanta gent com ahir –dissabte– que feia més bon temps i s'hi estava molt bé a la terrassa, però segur aquesta setmana la gent ja sortirà més».

Amb tot, Javier Escribano, president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona Ciutat (AEHTC), analitzava la situació en general i lamentava que «optimistes ja no ho som gaire, som realistes, i cada cop que es reuneix el Procicat pot passar qualsevol cosa». A més, assegurava que molts establiments tardaran cinc o sis anys tornar a generar beneficis i deia que d'altres «treballaran l'estiu per no haver de tornar els diners de l'ERTO i llavors tancaran. Això només se soluciona amb ajudes directes de l'administració».

tracking