Diari Més

Societat

L'escriptora tarragonina Olga Xirinacs presentarà el seu últim llibre al Teatre Tarragona

'Una Bomba al Jardí' conté records de la infantesa i maduresa de l'escriptora a través dels seus poemes

Olga Xirinacs amb una mascareta

Olga Xirinacs: «Deixaré els 83 anys amb 83 llibres, tot i estar confinada a casaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'escriptora tarragonina Olga Xirinacs presentarà demà dimarts, a les 19 hores, el seu últim llibre de poemesUna Bomba al Jardíal vestíbul del Teatre Tarragona, en el marc de la Primavera Literària. L'entrada a l'acte és lliure amb límit d'aforament.

Juntament amb l'autora, hi participarà de l'acte l'alcalde i conseller de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, així com també ho faran Francesc Roig, filòleg i escriptor i Jordi Cervera, director de la col·lecció Stronberg Zura, de Stronberg Editorial

A Una Bomba al Jardí, Xirinacs parla de la seva infantesa i maduresa al llarg dels seus poemes. Uns poemes plens de records i sensacions viscudes durant aquestes etapes de la vida de l'autora. En paraules de l'escriptora, «no és un llibre d'enyoraments sinó d'actualitats. No és un refugi, sinó un desig de força per tirar endavant».

Olga Xirinacs, nascuda a Tarragona al 1936 i resident a la ciutat, ha publicat 85 llibres de poesia, narrativa, novel·la i viatges. Té editats 300 contes per adults i infants. Ha obtingut els premis més importants de la Literatura Catalana entre els quals destaca el Sant Jordi; Carles Riba; Premi de la Crítica, Sant Joan; Ciutat de Palma; Josep Pla; Sèrie Negra (de Planeta), etc. És Mestra en Gai Saber pels Jocs Florals de Barcelona, Creu de Sant Jordi, Medalla de Plata de la Ciutat de Tarragona i ha col·laborat en diverses ocasions amb músics i artistes plàstics.

tracking