Diari Més

Municipal

L'Eixample és el districte de Tarragona amb més projectes pels pressupostos participatius

Les propostes es poden enviar fins aquest dijous i, de moment, se n'han presentat 36 de les quals onze pertanyen a la zona de l'Eixample

Fer el carrer Cós del Bou per a les famílies és un dels projectes.

L'Eixample és el districte de Tarragona amb més projectes pels pressupostos participatiusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pressupostos participatius de Tarragona tenen, de moment, 36 projectes presentats, els quals estaran exposats fins aquest dijous, 13 de maig, data límit per poder-ne presentar de nous. A partir de l'endemà i fins al dia 30, es procedirà a la revisió interna d'aquests projectes que ha presentat la ciutadania i de l'1 al 30 de juny tindrà lloc la votació final per tirar endavant algunes de les propostes que s'han presentat.

Aquestes idees per reformar la ciutat i els barris de Tarragona s'han dividit en cinc districtes, ja que l'agost de l'any passat es va decidir que els Consells de Districte fossin els encarregats de gestionar aquests pressupostos participatius, confiant que tinguessin més èxit que els pressupostos del 2018-2019. Aquests districtes són el Centre, l'Eixample, Ponent, Llevant i Nord.

D'aquests cinc indrets, el que més projectes acumula fins al moment és l'Eixample, amb onze propostes. Aquestes són la construcció d'una pista esportiva a la plaça Josep Sentís i Porta, un pont per creuar l'N-240 que uneixi el carrer Doctor Mallafré i Sant Pere i Sant Pau, tancar perimetralment el parc infantil de la plaça Imperial Tarraco i posar nous elements, fer un Parc de la Ciutat inclusiu, crear un parc infantil i un equipament esportiu per a gent gran al costat del carrer Jaume Vidal i Alcover, millorar la rotonda de la plaça Salvador Allende, reforestar la plaça de l'avinguda Vidal i Barraquer, la restauració ecològica del riu Francolí, posar baranes al pas de Tarragona II cap al centre, millorar la seguretat del pas de vianants del carrer Escultor Verderol i retirar un cartell de construcció on «fa 15 anys que s'ha deixat de construir cases».

En segon lloc hi ha el Centre, amb deu projectes, que són la remodelació de carrers, exactament el carrer August, per fer-lo més amable per als vianants eliminant places d'aparcament, asfaltar el carrer Reial, arranjar el carrer Rovira i Virgili i fer el centre per a vianants, especialment tancant el pas a vehicles al carrer Unió i Apodaca. Encara en matèria d'urbanisme hi ha la creació d'un parc infantil a la plaça del General Domènec Batet i Mestres, coneguda com la de la farinera, a Torres Jordi. Un indret on proposen retirar la font buida per habilitar un nou parc per a la canalla. També proposen posar jardineres als carrers August, Comte de Rius i Sant Agustí per fer-los més amables, enjardinar les zones de sorra que hi ha al parc davant la piscina del Serrallo, crear un nou parc infantil al carrer Ixart, dignificar el Teatre Romà i fer el Cós del Bou per a les famílies, amb jocs infantils tradicionals pintats a terra, entre altres.

Sis propostes a Nord i Llevant

Per darrere hi ha els districtes Nord i Llevant, amb sis propostes cadascun. En el cas del primer, demanen la creació d'una pista de futbol a Sant Salvador, al parc infantil del carrer Planot, davant el CAP, la instal·lació d'un espai multiesportiu a Sant Pere i Sant Pau, a la plaça Miralcamp, una plaça que, en un altre projecte, també demanen remodelar-la, crear nous passos de vianants al bloc Venezuela de Sant Pere i Sant Pau, pintar el pas zebra del bloc Costa Rica i la renovació de les aules de cicle infantil de l'Escola Marcel·lí Domingo.

Pel que fa a Llevant, proposen ampliar el parc infantil Jardins de la reconciliació, al davant del parc de l'Amfiteatre; millorar l'accessibilitat a l'Escola i Llar del Miracle, amb una rampa des del parc de l'amfiteatre i eliminant places d'aparcament, entre altres; unir Tarragona amb Boscos amb un carril bici, un projecte del qual recentment s'ha anunciat que se'n farà càrrec l'Estat; millorar el carrer Tramontana de Cala Romana que l'uneix amb Boscos, forçar a anar a les platges amb transport públic, eliminant totes les places d'aparcament; i crear una nova línia d'autobús amb parada a la platja del Miracle, «fent una línia similar a la del trenet». Finalment, al districte de Ponent hi ha tres projectes que són retallar la illeta a la rotonda d'entrada al pont de Ramón y Cajal per permetre dos carrils de circulació, comprar bolquers de tela per deixar a les famílies necessitades i crear la primera biblioteca d'eines.

Com es pot comprovar, la majoria d'aquestes 36 propostes corresponen a tasques de manteniment, com pot ser la millora de l'asfaltat o els passos de vianants en alguns carrers de la ciutat, i també de millorar d'espais per a la canalla com parcs infantils i zones esportives. A partir d'aquest divendres, aquests 36 projectes seran revisats internament pels tècnics de l'Ajuntament i, una vegada aprovats, se sotmetran a una votació pública per a executar aquells que hagin reunit més vots.

tracking