Diari Més

Veïnal

La Part Alta vol que el Jaume I acabi convertint-se en un aparcament

Preocupa el futur de l'equipament després de saber-se que el consistori vol donar-li sortida aviat

Imatge d'arxiu de l'interior de l'aparcament Jaume I.

La Part Alta vol que el Jaume I acabi convertint-se en un aparcamentCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dues associacions veïnals de la Part Alta esperen que l'espai en el qual s'hi va començar a construir un aparcament a principis de segle acabi complint la funció per la qual va ser concebut. Després de conèixer ahir, tal com va avançar Diari Més, que l'Ajuntament de Tarragona treballa per donar una sortida a l'equipament a curt termini, el president de l'Associació de Veïns Ara Part Alta, Quim Castellví, es va mostrar preocupat per la possibilitat que s'acabi destinant l'espai a un altre ús que no sigui el d'aparcar cotxes. Amb menys neguit ho viu el president de l'Associació de Veïns Part Alta, Manel Rovira, que és escèptic a l'hora de creure que es trobarà una solució per l'espai a curt termini, però que també veu amb bons ulls que acabi essent un aparcament.

«Estem preocupats perquè en els últims anys la Part Alta ha perdut moltes places d'aparcament per fer carrers pels vianants, que està molt bé, però falten llocs per estacionar», assenyala Castellví. En aquest sentit, defensa que «seria una aberració i una bestialitat no aprofitar l'espai que hi ha a la plaça de l'Escorxador i destinar-lo a un altre ús». Castellví assegura que «hi cabrien 350 cotxes» i critica que «s'ha sentit a dir que s'hi podria fer un rocòdrom o una biblioteca, però és un equipament sense llum natural ni ventilació i la millor opció segueix sent fer-hi un aparcament».

En la mateixa línia, Rovira creu que mantenir el destí pel qual es va construir «podria solucionar el problema dels cotxes a la Part Alta» i es guanyarien moltes places per estacionar. No obstant això, el president de l'AVV Part Alta té clar que a curt termini no s'hi farà res. «No em crec que hi facin res, ni en mesos, ni en un any ni en dos», deia, afegint que «costarà moltíssims diners desmuntar tot l'interior i treure els ferros. Fins que no ho vegi amb els meus ulls no m'ho creuré».

Rovira també parlava de la problemàtica de la manca de llum natural. «Allò és un búnquer, s'hi podrien fer moltes coses, però sense llum a pocs usos es podrà destinar que no sigui un aparcament de cotxes», assenyalava el representant veïnal, que finalitzava dient que «quan estigui fet ja ens queixarem, si és necessari».

tracking