Diari Més

Universitat

Una trentena d'investigadores de la URV, entre els més influents del món en les seves àrees

La Universitat d'Stanford ha generat una base de dades pública amb més de 100.000 científics destacats d'arreu del món

L'estudi, publicat en obert a la revista Plos Biology, es basa en les dades de citacions recollides a Scopus.

Una trentena d'investigadores de la URV, entre els més influents del món en les seves àreesURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi publicat a la Public Library of Science (PLOS) ha elaborat un rànquing dels científics més influents del món agrupats en 22 camps científics i 176 subcamps tenint en compte indicadors de citació múltiples. En aquesta llista apareixen una trentena d'investigadores de la Universitat Rovira i Virgili.

L'estudi es basa en diversos paràmetres, com ara el nombre d'articles, les citacions rebudes (amb o sense autocitacions), l'índex H, citacions en funció de la posició de l'autor en la signatura (autor únic, primer signant o darrer signant) o el nombre d'articles citats i introdueix un indicador compost que incorpora tots aquests paràmetres. Els resultats es mostren en dos llistats. D'una banda té en compte l'impacte de tota la carrera investigadora amb les citacions rebudes fins al 2019 i de l'altra, les citacions rebudes durant el 2019.

L'estudi, publicat per la revistaPlos Biology, es basa en les dades de citacions recollides a Scopus i incorpora un total de 161.411 científics d'arreu del món, 2.767 d'institucions espanyoles i, d'aquests, 30 que pertanyen a la Universitat Rovira i Virgili i que es troben entre el 2% dels científics més destacats del món en els seus subcamps.

tracking