Diari Més

Política

El govern central invertirà 5,5 milions d'euros en millores pel traspàs de carreteres

El PSC critica que l'alcalde «s'atribueixi» unes inversions que va aconseguir el regidor socialista Milà

Joan Ruiz amb Rubén Viñuales, Sandra Ramos i Santi Castellà, ahir.

El govern central invertirà 5,5 milions d'euros en millores pel traspàs de carreteresCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les millores amb què el govern central acompanyarà el traspàs de carreteres a l'Ajuntament de Tarragona suposaran una inversió de 5,5 milions d'euros, segons assegurava ahir el senador socialista Santi Castellà, qui reivindicava, a més, que aquestes havien estat proposades pel regidor d'Urbanisme durant el govern municipal del PSC, Josep Maria Milà, i no pas aconseguides per l'actual alcalde d'ERC, Pau Ricomà.

«El Govern de l'Estat ha comunicat ja a l'Ajuntament la cessió de les carreteres amb vies urbanes dintre de la ciutat. És una inversió molt important de 5,5 milions d'euros que ens beneficiarà directament. És també la satisfacció d'una antiga demanda que tenia la ciutat i que havia treballat de manera molt eficient el regidor Josep Maria Milà», destacava Castellà. En la mateixa línia es va manifestar el diputat del PSC al Congrés Joan Ruiz qui va remarcar que «després d'anys d'oblit sistemàtic Tarragona, amb el Govern de Pedro Sánchez, torna a estar al mapa de les inversions del Govern, tal com es mereix. És el que estem fent, com s'ha vist en el coll de Lilla, amb l'A-27, amb el Corredor del Mediterrani i amb la gratuïtat progressiva de l'autopista». El traspàs de més de dinou quilòmetres de via suposaran la implementació d'algunes millores que aniran a càrrec de l'Estat. Es tracta de la construcció d'un carril bici de la Via Augusta fins a Altafulla, l'ampliació del pont del Francolí per permetre el pas de vianants i de vehicles de mobilitat personal, així com la instal·lació de pantalles acústiques pels nuclis habitats que confronten amb l'A-7.

«Volem fer de la ciutat de Tarragona una única ciutat, unint els barris de Ponent amb el nucli urbà i també, a l'altra banda de la ciutat, totes les urbanitzacions de Llevant amb el centre. També hi haurà pantalles acústiques a les zones de l'A-7 que estan més properes a la ciutat», va explicar ahir el diputat al Congrés Joan Ruiz.

Rubén Viñuales, diputat al Parlament de Catalunya, deia que «avui veiem com el Govern fa una inversió de més de 5,5 milions d'euros per un tema cabdal com és la vertebració de Tarragona. Tindrem una ampliació del pont sobre el Francolí que serà per l'àmbit de vianants i també la unió del centre de la ciutat amb tots els nuclis de Llevant fins a Altafulla». «Serà una trama urbana amb carrils bici, una de les grans demandes que hi ha hagut a la ciutat. Davant de la deixadesa de funcions que demostra la Generalitat, el Govern de Pedro Sánchez actua i aposta per Tarragona. L'alcalde Tarragona, Pau Ricomà, intenta ara anotar-se un èxit que no li correspon, és un fruit de la bona feina que va fer el conseller Milà», afegia Viñuales en referència al fet que el govern de Tarragona hagués anunciat les millores com a fruit d'unes converses recents entre el titular municipal de Territori, Pau Ricomà i el secretari general de Carreteres del Govern espanyol.

tracking