Diari Més

Solidaritat

Dones que posen fil a l'agulla per ajudar

L'Associació Mujeres Resset ha estat elaborant mascaretes, gorros i bosses per a nens amb càncer

Paula Tanieva i Mariví Montoya, dues de les integrants de l'Associació Resset.

Dones que posen fil a l'agulla per ajudarGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A finals de juliol de 2019 naixia l'Associació Mujeres Resset, una entitat constituïda per un grup de voluntàries que viuen a Tarragona i a Constantí que volien oferir ajut de forma completament altruista a través de la confecció de material per als nens i nenes ingressats en plantes oncològiques. Aquella iniciativa es va fer gran i, durant la crisi de la pandèmia de 2020, va escampar la seva labor incloent la confecció de mascaretes.

El nucli de Mujeres Resset són tres dones emprenedores i decidides: Paula Tanieva, Mariví Montoya i Antonia Rodríguez. «Com que sabíem cosir, vam decidir que podíem ajudar els altres, formant una associació per donar un cop de mà als nens i nenes malalts de càncer», explica la Paula. Així és com van començar a confeccionar gorros estampats, fundes per a bosses de colostomia i maneguets per cobrir els braços. «El primer lliurament el vam fer a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Quan vam veure que els nens se'ls alegrava la cara quan els donàvem aquelles coses amb els estampats tan bonics, vam veure que havíem de continuar», explica Tanieva.

El pic de l'activitat va arribar, però, amb la declaració de l'estat d'alarma, quan les mascaretes eren un bé essencial i alhora escàs. «No tenim manera de saber quantes mascaretes vam arribar a fer, però sí que puc dir que, en una ocasió, en tres dies en vam tallar 3.000», explica la Mariví. El que va començar com un gest solidari es va anar escampant com una taca d'oli, i aviat van comptar amb la complicitat d'un bon nombre de persones que les van ajudar. «Recordo un dia que vaig entrar a la Fruiteria Ton de Tarragona, desesperada. La gent ens demanava mascaretes, però tot estava tancat i era impossible aconseguir tela. Al cap d'unes hores, el propietari de la botiga em va trucar dient que n'havia aconseguit», recorda la Paula. I com el comerciant, moltes altres persones, comerços i fins i tot l'Ajuntament de Constantí van oferir la seva ajuda proporcionant-los material. A més, expliquen, cada vegada que han fet una crida, han rebut respostes d'un bon nombre de voluntàries que les han ajudat a cosir.

Tota aquesta labor s'ha vist recentment reconeguda per l'Ajuntament de Constantí, que el passat gener va entregar a l'Associació Mujeres Resset el Premi Tulcis al Mèrit social. Era la segona vegada que el consistori reconeixia la labor de la Paula, la Mariví i l'Antonia.

«De totes maneres, per a nosaltres, el premi més gran és la gratitud que rebem i la satisfacció que aconseguim fent aquesta feina», assegura la Paula, qui assenyala també que, des que van arrencar l'associació, elles també han «crescut com a persones».

Quan la pandèmia es doni per acabada i finalitzin totes les restriccions, les Mujeres Resset tenen previst dur a terme altres accions solidàries per donar un cop de mà, i que, anuncien, ja aniran explicant.

Alguns dels productes que elaboren a l'associació.

Dones que posen fil a l'agulla per ajudarGerard Martí

tracking