Diari Més

Seguretat

Veïns de Sant Pere i Sant Pau vigilaran els caixers per evitar robatoris a gent gran del barri

Augmentaran la presència a finals de mes, quan molts jubilats van a retirar els diners de la pensió

Una persona gran del barri de Sant Pere i Sant Pau fent gestions a través d'un caixer automàtic.

Veïns de Sant Pere i Sant Pau vigilaran els caixers per evitar robatoris a gent gran del barriGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Decebuts amb la poca presència policial al barri, els membres de l'Associació de Veïns la Unió de Sant Pere i Sant Pau posaran en marxa en els pròxims dies unes patrulles veïnals que vigilaran els caixers automàtics per evitar que robin a la gent gran. Segons explica el president de l'entitat, Gabriel Muniesa, «hem detectat que, tot i ser un barri tranquil, hi ha constants casos de robatoris per part de gent que ve de fora i que netegen la cartera de qui poden». En aquest sentit, defensa que la implantació d'aquesta vigilància per part de voluntaris tant de l'associació com del barri en general «serà una manera d'evitar aquests robatoris i que la gent gran, que és la principal afectada, pugui anar a treure diners del caixer amb total normalitat».

Tal com assegura el president de La Unió, aquesta mesura ha estat ideada pels mateixos ancians i l'entitat és la que ara treballa per dur-la a terme. Muniesa, que espera aconseguir vuit o deu voluntaris, diu que la seva funció serà dissuasòria. «Ens posarem a uns metres de l'oficina del banc, que és on solen cometre el robatori per no ser captats per les càmeres de seguretat, i, si podem, evitarem que es produeixi, però en cap cas ens posarem en baralles», explica Muniesa, que afegeix que també intentaran identificar el delinqüent.

Pel que fa a l'horari d'aquesta vigilància, el president d'una de les associacions de veïns del barri comenta que «ens hi col·locarem dos cops per setmana durant dues hores i augmentarem aquesta presència a finals de mes, quan molta gent gran va al caixer per retirar els diners de la pensió que acaben de cobrar». Així mateix, afirma que publicaran a les xarxes socials aquests horaris per tal que els veïns sàpiguen quan poden anar-hi amb la tranquil·litat de saber que hi ha algú que vigila. A més, assegura que els voluntaris duran unes armilles de color gris amb l'anagrama de l'entitat veïnal per a identificar-se. De fet, aquestes s'estan fabricant i, un cop les rebin, es posaran en marxa. Muniesa calcula que podrien començar la setmana vinent o l'altra, a molt tardar.

Amb tot, Muniesa reivindica que «estem buscant seguretat al barri i fins que no hi hagi les patrulles de proximitat que ens promet l'Ajuntament ho haurem de fer nosaltres». En aquest sentit, recorda que «a Sant Pere i Sant Pau hi ha 20.000 habitants i hi ha molts municipis amb la mateixa població que tenen comissaries amb una vintena d'agents. Aquí tenim algun policia que ve de tant en tant, volem una oficina amb plantilla fixa, però sembla que, ara per ara, això està complicat», lamenta, finalment, Muniesa.

tracking