Diari Més

Societat

Un centenar de persones denuncien a Tarragona l'entrada il·legal de Brahim Ghali

Demanen a l'Estat que el detingui

Es van concentrar als jutjats i a la Subdelegació del Govern.

Un centenar de persones denuncien l'entrada il·legal de Brahim GhaliCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de persones s'han manifestat aquesta tarda a Tarragona per denunciar l'entrada il·legal a Espanya de Brahim Ghali, líder del Front Polisario que «ha usurpat la identitat del diplomàtic algerià Mohammed Benbatouch, per esquivar la justícia espanyola», denuncien els manifestants.

En l'acte han titllat l'actuació del Govern espanyol d'«estrepitosa i poc comprensible», permetent l'entrada de Ghali. A més, assenyalen que «el líder del Front Polisario està imputat per l'Audiència Nacional com a autor de delictes de violació, arrest, retenció il·legal o genocidi» entre altres.

Per aquest motiu, els concentrats condemnen la seva estada en territori espanyol i la «inacció» de les autoritats estatals, que «han blanquejat al criminal i retardat la seva detenció i posada en disposició judicial», és per això que exigeixen una rectificació de la postura del Govern.

«Preguem al govern de Pedro Sánchez que no tiri per la borda les relacions bilaterals entre Espanya i el Marroc per un criminal perseguit judicialment per l'Audiència Nacional», han exposat els concentrats, que han afegit que «reclamem una justícia igual per a tots» i que «no es pot donar l'esquena a víctimes violades, assassinades o torturades».

A la concentració van participar l'Associació Adib biladi de Reus, l'Associació Cultural de Calafell, la BASMA de Salou, el Centro Islámico de la Conca de Barberà, l'Asociación de amistad hispano marroquí, la sociocultural Nous catalans de Sant Salvador i els Pallaresos, la cultural de jóvenes deportivos de Catalunya i el Grup Tahady Barcelona. La concentració va tenir lloc 15 minuts davant l'Audiència Nacional a Tarragona i uns altres 15 davant la Subdelegació del Govern, a la plaça Imperial Tarraco.

tracking