Diari Més

Cultura

Els Xiquets i la Jove reprenen els assajos de castells amb la canalla

Les dues colles recuperen l'activitat després que la setmana passada s'aixequés la prohibició

La canalla de la Jove en el primer assaig.

Els Xiquets i la Jove reprenen els assajos de castells amb la canallaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La canalla dels Xiquets de Tarragona i de la Colla Jove van tornar ahir als assajos de castells després de gairebé un any i mig sense fer-ho, d'ençà que va esclatar la pandèmia. Mentre que en les últimes setmanes havien recuperat les activitats lúdiques per poder retrobar-se amb els companys de la colla, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) va permetre la setmana passada el retorn a l'activitat castellera com a tal, però amb grups de màxim 20 persones i seguint les diverses mesures per evitar el contagi de la covid-19. Els responsables de les dues colles tarragonines valoraven ahir molt positivament aquest retorn i van explicar que, tot i que ja han començat amb els infants, esperaran a possibles alleugeriments de les restriccions per fer-ho amb els adults.

Gina Fort, Cap de Canalla de la Colla Jove de Tarragona, celebrava que «ja ens podem reunir fins a 20 persones i això per la canalla és molt positiu, estan molt contents de tornar a poder fer pilars». Des de principis de març, segons explicava la responsable dels infants de la colla, havien fet diverses activitats lúdiques, però només amb grups de sis. «Llavors estaven molt limitats i veien que no podien fer castells i ara, encara que tampoc es poden retrobar tots alhora, ja hem començat a fer pilars i ja és un pas», deia. Els petits de la colla, d'entre dos i 15 anys, es dividiran en dos grups i assajaran els dimarts a les 18.15 i els dijous a les 19.30 hores, al local de Cós del Bou.

Per la seva banda, el Cap de Colla dels Xiquets de Tarragona, Alfredo González, també valorava molt positivament aquest retorn a l'activitat castellera. «Fins ara fèiem assajos lúdics i ara, tot i que només en grups de vint, ja començarem a fer castells i la canalla agafarà forma, que els anirà bé després de tant de temps», deia el responsable, que afegia que els assajos es faran els dimarts i els divendres al pati del Pou de l'Ajuntament de Tarragona, ja que encara es troben sense local propi.

Amb relació a com va viure la canalla aquest retorn a l'activitat, González deia que «amb molta satisfacció». «Ja fa setmanes que fem coses i en la primera retrobada ja es van posar molt contents, i quan els vam dir que avui ja podien portar el casc i la faixa es van posar molt feliços», afirmava. Ambdues colles van respectar les mesures d'higiene de mans, presa de temperatura i obligatorietat de dur mascareta durant l'assaig, i van mantenir la distància quan els nens i nenes no estaven fent un castell.

Finalment, els dos responsables no veuen possible un retorn dels adults als assajos de manera imminent, i les colles estan a l'espera que surti publicada la cinquena versió del protocol, probablement aquesta setmana, en la qual s'esperen unes mesures menys restrictives pel que fa al nombre de persones permeses en cada grup durant l'assaig. Per la seva banda, Fort comentava que «estem començant a plantejar el retorn dels grans, però caldrà veure la disponibilitat de cadascú i com s'ho pren la gent». En aquest sentit, assegurava que molts membres treballen i s'hauria de veure fins a quin punt estan disposats a tornar als assajos tenint en compte que, d'alguna manera, s'exposen al contagi de la covid-19. «Acabarem de decidir en les pròximes setmanes què fem i com ho fem», assenyalava Fort. Per altra banda, González és dels qui espera que la nova versió del protocol sigui més permissiva. «Si ens deixen fer assajos amb grups de 40 persones ja podríem practicar el tronc per pisos», defensava, mentre afegia que «s'ha de començar a treballar perquè quan comencem a assajar amb la pinya la feina de tronc ja estigui força avançada i així no perdrem temps»

La canalla dels Xiquets, en el primer assaig amb activitat castellera des de l'esclat de la covid-19.

Els Xiquets i la Jove reprenen els assajos de castells amb la canallaGerard Martí

tracking