Diari Més

Economia

El Port Tarragona s'incorpora en el rànquing top30 dels ports de la Unió Europea

Rotterdam, Anvers i Hamburg encapçalen la classificació

En un any marcat per la pandèmia, el Port de Tarragona va ser capaç de moure 26,5 milions de tones.

El Port Tarragona s'incorpora en el rànquing top30 dels ports de la Unió EuropeaPort de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Port Tarragona s'incorpora en el rànquing dels 30 ports de la Unió Europea amb més moviment de mercaderies. Tarragona ocupa la 29a posició, es troba situat per davant del port de Las Palmas, que està en el lloc 30, i just per darrera del Port de Cagliari-Sarroch (Sardenya, Itàlia).

Aquesta classificació, que elabora cada any el mitjà portuari TransporteXXI, està encapçalada pel port de Rotterdam, que ha mogut 436,8 milions de tones, gairebé el doble que el port d'Anvers (Bèlgica) amb 230,8 milions de tones i Hamburg (Alemanya) amb 126,3 milions de tones. El primer port del sistema estatal és el port d'Algeciras, en el quart lloc, on es van moure 107,3 milions de tones durant 2020.

En un any marcat per la pandèmia, el Port de Tarragona va ser capaç de moure 26,5 milions de tones que el van col·locar en el setè lloc del rànquing estatal, aconseguint la mateixa posició que va registrar l'any 2019. Durant el període de 2020 les dàrsenes tarragonines van moure 18.320 tones de líquids a doll, 6.481 tones de sòlids a lloure i 1.540 de càrrega general.

tracking