Diari Més

Mobilitat

Veïns dels barris de Ponent de Tarragona denuncien vehicles a gran velocitat durant el toc de queda

Bonavista o la Granja demanen més control policial, tot i que creuen que posar més ressalts ajudaria a solucionar el problema

L'Ajuntament ha instal·lat recentment un reductor de velocitat al carrer Vint-i-dos de Bonavista.

Veïns dels barris de Ponent de Tarragona denuncien vehicles a gran velocitat durant el toc de quedaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns dels barris de Ponent denuncien que diversos vehicles circulen a gran velocitat, molt superior a la permesa, pels carrers de la zona, especialment de nit i durant el toc de queda. En algunes ocasions, fins i tot, dos cotxes arriben a reptar-se entre ells. Per tal de posar-hi fre, els veïns demanen que l'Ajuntament posi més plataformes reductores de velocitat, malgrat que defensen que l'opció prioritària passa per destinar més agents policials als barris de Ponent i que el patrullatge sigui més continuat, del qual se'n derivin les multes corresponents. Si més no, des de la Guàrdia Urbana desmenteixen que es facin «curses il·legals».

«És un problema diari. Hi ha excessos de velocitat de dia, però de nit és una cosa fora de sèrie, en horari de toc de queda», explicava Paco Fiori. El gestor de la plataforma Recuperemos Nuestros Barrios detallava que «gairebé sempre són els mateixos cotxes, suposo que són veïns de Ponent». Fiori assegurava que els cotxes arriben a assolir velocitats més pròpies d'una via no urbana que no els 30 quilòmetres per hora obligatoris: «Potser arriben a posar-se a 80 o 100 quilòmetres per hora. La majoria de cops és un cotxe sol, però hi ha vegades que hi ha cotxes que s'inciten entre ells mateixos i acaben conduint com si fossin curses».

Els excessos de velocitat als barris de Ponent han trobat la seva zona de confort durant el toc de queda, hora en què hi ha menys vianants al carrer i, per tant, menys riscos. Els espais predilectes dels conductors són «carrers amples de qualsevol dels barris», apuntava Fiori. «Hi ha carrers on és al·lucinant, com el Vint, Vint-i-u o Vint-i-dos, i si atropellen algú?», comentava Loli Gutiérrez. La presidenta de l'Associació de Veïns de Bonavista també es preguntava per l'horari predilecte dels conductors temeraris: «No entenc que es posin a fer ral·lis si estem en toc de queda, però és que també passa de dia, és inaguantable».

La problemàtica també s'estén a altres barris. A la Granja els punts més conflictius són l'avinguda Gran Canària o als carrers Móra d'Ebre o Menorca. «Són carrers més aviat amples, és habitual veure cotxes anant molt de pressa cada dos per tres, ja sigui sols o fent curses entre ells», corroborava Francisco Rosillo. El president de l'associació veïnal del barri també coincidia a assenyalar que la problemàtica es repeteix «principalment de nit». Per la seva banda, el president de l'Associació de Veïns del Pilar, Alex Ayuso, assenyalava els carrers Prades o Montsant, on «fins i tot hi ha hagut algun accident». «Ve de fa temps, però amb el toc de queda ha empitjorat», apuntava Ayuso.

Reductors de velocitat

Per a les entitats veïnals, una major presència de patrulles policial, especialment de nit i amb les respectives sancions, ajudaria a millorar la seguretat viària de Ponent. Mentrestant, els ressalts d'asfalt podrien ajudar a millorar la problemàtica. «Ja hem demanat més reductors de velocitat, però van massa lents a l'hora de posar-ne», lamentava Guitiérrez, tot i que a Bonavista l'Ajuntament en va col·locar cinc de nous recentment. A la Granja «calen més ressalts, sobretot als carrers conflictius», coincidia a dir Rossilo. «Tenim els carrers mal asfaltats i mal pintats, els passos de vianants pràcticament no es veuen», deia Ayuso, que advertia que «si no hi ha mesures, aviat tindrem una desgràcia».

tracking