Diari Més

Comerç

La conselleria de Comerç presenta el festival 'Africa't!'

L'esdeveniment, iniciat avui, convida a conèixer l'art tradicional africà visitant diferents comerços de la ciutat

La floristeria 5 The Fucking Flower Shop on ha tingut lloc la presentació del festival.

La conselleria de Comerç presenta el festival 'Africa't!'Manel R. Granell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Comerç de l'Ajuntament de Tarragona, María José López, ha presentat aquest dilluns el festival d'art tradicional africà Africa't!, acompanyada del comissari i impulsor del festival, Jesús Arjona. L'esdeveniment s'inicia aquest dilluns amb una exposició a la floristeria 5 The Fucking Flower Shop (on ha tingut lloc la presentació del festival) i la I Ruta Tribal de Tarragona a onze comerços de la ciutat; i tindrà continuïtat durant el mes de juny amb una exposició al Pati Jaume I de l'Ajuntament. Segons explica María José López, l'objectiu del festival és «dinamitzar el comerç a través de la cultura, amb una exposició i una ruta que ens conviden a conèixer l'art tradicional africà visitant els nostres comerços». El festival es completa amb un dossier d'activitats al voltant de la ruta tribal dels comerços i una acció participativa amb un sorteig de tres obres de la ruta a les xarxes socials de Comerç.

L'exposició 'Floriafrica't', iniciada avui a la floristeria 5 The Fucking Flower Shop (al carrer Girona, número 2) mostra diferents peces d'art tradicional africà que el visitant haurà de trobar entre els productes del comerç i que inclouen màscares, objectes quotidians i peces d'artesania, entre d'altres. La mostra es pot visitar fins al 10 de juny. Paral·lelament, onze comerços de la ciutat exposen als aparadors diferents peces d'art africà en la I Ruta Tribal de Tarragona, també del 3 de maig al 10 de juny. La ruta va acompanyada d'un dossier pedagògic que planteja activitats al voltant d'aquests objectes amb l'objectiu de promoure inquietuds artístiques entre els més joves i promocionar el comerç de la ciutat. Finalment, de l'1 al 20 de juny, el Pati Jaume I acollirà l'exposició 'Les màscares de Jesús Arjona', impulsada pel diari La República Checa, que mostrarà textos i fotos al voltant d'aquestes peces tan característiques de l'art tradicional africà.

Els comerços participants en la I Ruta Tribal de Tarragona són Òdena (c. Sant Agustí, 19), Joieria Ramoncita (c. Sant Agustí, 21), Yves Rocher (c. Sant Agustí, 21), Farmàcia Sanromà (c. Unió, 17), Espai Nautilus (c. Reding, 9), Súper Ocio (c. Governador González, 21), El Lloro de la Negrita (c. Governador González, 23), Santiveri (c. Governador González, 24), Belles Arts Vicenç Piera (c. Canyelles, 6), Ítaca (c. Fortuny, 10) i El Señor Miyagi (c. Comte de Rius, 12).

tracking