Diari Més

El jutge denega la personació de l'Ajuntament de Tarragona en el cas Inipro

Estan imputats l'exalcalde Josep Fèlix Ballesteros, diversos regidors socialistes, càrrecs relacionats amb aquest partit, directius de l'empresa Inipro i el PSC

Imatge d'arxiu de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, creuant la porta dels jutjats després de declarar com a investigat pel cas Inipro el 26 de gener del 2016.

Imatge d'arxiu de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, creuant la porta dels jutjats després de declarar com a investigat pel cas Inipro el 26 de gener del 2016.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge que instrueix el cas Inipro, de presumpte desviament de fons de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSS) al PSC, ha denegat la personació de l'Ajuntament de Tarragona com a acusació particular.

El jutge, segons la documentació a què ha tingut accés Efe, denega la personació de l'Ajuntament de Tarragona per extemporània, en presentar-la en un moment processal posterior a la qualificació del delicte.

A més, el magistrat considera que el perjudicat és l'IMSS i no l'ajuntament, tal com havien al·legat diverses defenses dels nou acusats.

«Haurà de rebutjar-se tal personació sense que en cap cas hagi d'entendre's que vulnera la tutela judicial efectiva», conclou el jutge, en una resolució que no és ferma.

Es dona la circumstància que l'ajuntament és la part que més testimonis proposava, amb uns 60, entre ells l'exsubdelegat del Govern central, Josep Maria Abelló, diversos agents de la Guàrdia Civil que van practicar els registres i un auditor de comptes de l'Estat.

La CUP és la denunciant del cas pel qual estan imputats l'exalcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros, diversos regidors socialistes, càrrecs relacionats amb aquest partit, directius de l'empresa Inipro i el PSC com a partícip a títol lucratiu.

La fiscalia considera que els polítics van cometre prevaricació, malversació de cabals públics, frau, falsedat en document públic i falsedat en document mercantil.

Des del 2013, s'investiga el presumpte desviament de 276.000 euros de l'IMSS al PSC a través d'una empresa presumptament afí a aquest partit, Iniciatives i Programes (Inipro).

Inipro va ser contractada en un procediment negociat i sense publicitat per fomentar l'associacionisme entre la població immigrant però, en comptes de tornar a licitar el servei una vegada finalitzat el període comprès, el contracte es va prorrogar sense certificar els treballs realitzats.

La instrucció de la peça principal està tancada, tot i que el jutjat d'instrucció número 1 segueix investigant, en una peça separada i secreta, presumptes ramificacions del cas en altres municipis socialistes en què també es va contractar Inipro.

tracking