Diari Més

Política

Illa: «És una llàstima que Tarragona hagi perdut l'impuls de Ballesteros»

El líder del PSC al Parlament, des de Campclar, va reclamar a Aragonès que els «deixi pas»

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, acompanyat de diputats i membres del partit, durant la visita al barri de Campclar de Tarragona.

Illa titlla de «fracàs» l'ultimàtum republicà en un acte al barri de Campclar de TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) al Parlament, Salvador Illa, ha lamentatl'impàs que viu el govern municipal de Tarragona, que es troba en negociacions per tal d'ampliar-se, i va reivindicar la bona gestió de l'anterior alcalde, Josep Fèlix Ballesteros. Illa ho ha expressat després de la visita als barris de Bonavista i Campclar, que va fer conjuntament amb els diputats tarragonins a la cambra catalana i alguns dels regidors a l'Ajuntament. D'altra banda, Illa ha reclamata Pere Aragonès que deixi estar les fins ara infructuoses negociacions amb Junts per Catalunya per formar govern i que doni la possibilitat d'intentar-ho als socialistes.

«A l'Ajuntament de Tarragona les coses ni funcionen, ni van bé. Ho hem pogut constatar passejant per Bonavista i Campclar», va advertir Salvador Illa. El líder parlamentari del PSC va qualificar l'acord que va donar lloc a l'actual equip de govern com «un pacte contra els socialistes i Ballesteros, que era l'únic que els unia, i els pactes que van en contra d'algú no duren mai». En aquest sentit, Illa ha expressatque «és una llàstima que Tarragona hagi perdut l'impuls de quan governava Ballesteros». Ho ha fetdes de la Rambla de Ponent, «feta sota govern del PSC, això és política útil, la que transforma, la que millora les condicions de vida dels ciutadans».

Encara en clau local, Illa criticava que «no s'ha fet tot esforç de coordinació des de la Generalitat per garantir que es presentin les millors propostes als fons Next Generation». El socialista ha destacatel projecte de l'hidrogen verd, i ha asseguratque darrerament ha mantingut «reunions discretes amb algunes empreses que treballen en el projecte».

Illa demana pas

«Han fracassat, porten vuit anys donant-se suport, cinc anys governant junts i més de 80 dies sense posar-se d'acord. No tenen projecte de país, han fracassat, és una via morta. És hora d'articular una majoria d'esquerres», expressaIlla sobre les negociacions entre Esquerra Republicana i Junts per Catalunya per formar govern a la Generalitat. El socialista, que reclamatenir una oportunitat per a ser investit president, es mostrava molt dur amb els dos partits independentistes: «No es pot desprestigiar més la presidència de la Generalitat de Catalunya en un moment de grans necessitats». «Cal un govern amb capacitat de gestió, ja que ara tenim el govern més irrellevant, ineficaç i absent dels darrers anys. Que deixin pas si no es veuen capaços als que vam guanyar les eleccions i que volem fer un govern d'esquerres», demana Illa, si ERC i Junts no es posen d'acord.

tracking