Diari Més

Sanitat

Els veïns de la Móra-Tamarit reclamen un centre mèdic a la urbanització

Garcia titlla de «ridícul» haver d'anar a Altafulla o al CAP Llevant si es necessita assistència

La naturalització del canal de la Móra-Tamarit és una de les prioritats segons l'associació de veïns.

Els veïns de la Móra-Tamarit reclamen un centre mèdic a la urbanitzacióGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació de Veïns de la Móra-Tamarit reclama que la urbanització disposi d'un Centre d'Atenció Primària o bé d'un metge puntualment. Si alguna de les gairebé 2.000 persones que hi viuen necessita assistència mèdica, ara per ara ha d'agafar transport i anar fins al CAP Llevant a la Vall de l'Arrabassada o bé anar fins al d'Altafulla. D'altra banda, l'entitat veïnal es va reunir ahir amb l'Ajuntament per valorar l'estudi urbanístic elaborat per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que planifica el creixement de la Móra-Tamarit. D'entrada, el consistori el veu amb bons ulls.

«Que no tinguem metge és ridícul i que hàgim d'agafar el transport clama al cel. Amb un CAP petit o un metge algun dia a la setmana n'hi hauria prou», expressava Francesc Garcia. El president de l'Associació de Veïns de la Móra-Tamarit assegurava que alguna vegada havia parlat amb dirigents locals del Catsalut: «L'última vegada em van dir que hauríem de fer servir més Internet i el telèfon», és a dir, telemedicina. Això suposa un problema especialment per la gent gran, amb més dificultat amb les tecnologies, mentre que, alhora, han de desplaçar-se a Altafulla o al CAP Llevant si necessiten atenció mèdica, on els autobusos els deixen «lluny dels centres mèdics i els costa arribar-hi», lamentava Garcia.

El president veïnal de la Móra-Tamarit recalcava que «tots els pobles de Catalunya amb menys de 2.000 habitants tenen metge, i nosaltres no», tenint en compte que el nombre de persones que resideixen a la urbanització és molt similar. Garcia explicava que en alguna ocasió ha ofert deixar al Catsalut «algun espai del local de l'associació de veïns per posar-hi una consulta», però aquests van derivar la necessitat de l'espai a l'Ajuntament. Així, Garcia indicava que «tota la zona del camp de futbol és un terreny molt gran, hi ha espai per donar i per vendre», en referència a la ubicació d'un possible CAP.

D'altra banda, l'AVV de la Móra-Tamarit es va reunir ahir amb representants de l'Ajuntament, de Costes i de l'Agència Catalana de l'Aigua per valorar l'estudi urbanístic que va fer la UPC per planificar el creixement de la urbanització. Garcia confessava que havia «anat molt bé, ho veuen clar i els ha agradat, i ara es tracta de posar-ho en marxa». L'actuació prioritària, segons el representant veïnal, és la naturalització del tram final del canal de la Móra-Tamarit, que requerirà «posar d'acord totes tres institucions per poder-ho batallar, però és factible». Des del consistori, que no es marca terminis, confirmaven que el projecte tenia recorregut. El conseller de Territori, Xavier Puig, celebrava «poder participar amb la urbanització després de moltes dècades d'oblit i manca d'inversions».

tracking