Diari Més

Laboral

Traslladen el resident conflictiu de l'STS Sant Salvador a Vic

Els treballadors celebren que Afers Socials i Treball hagi complert amb la seva paraula

Algunes de les persones que es van manifestar per denunciar la situació a la residència.

Traslladen el resident conflictiu de l'STS Sant Salvador a VicGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els residents i treballadors de la residència STS Sant Salvador respiren més tranquils després que el Departament d'Afers Socials i Treball hagi traslladat un resident conflictiu a una residència de Vic de la Fundació Vella Terra, especialitzada en persones amb discapacitat física i amb trastorn de comportament.

«Fa una setmana que es va fer el trasllat i aquí dins hem guanyat molt amb tranquil·litat i pau, sembla mentida que una sola persona pugui provocar tot això», explica a Diari Més, una de les treballadores de la residència de Sant Salvador, qui detalla que «no només els treballadors estem millor, sinó també els mateixos residents que ara se'ls veu més contents, xerren sense por». Tal com explica aquesta treballadora, «el resident va marxar remugant fins a l'últim dia, quan marxava ens va dir que cremaria la residència amb nosaltres a dins i que enviaria als seus amics del barri perquè entressin a la nit a violar-nos».

Els treballadors i familiars del centre van protagonitzar diverses jornades de protesta davant la seu del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a finals de l'any passat per tal de reivindicar el trasllat d'un resident conflictiu que «va arribar de forma provisional al centre, però que s'hi ha estat uns tres anys». Els treballadors no podien aguantar més la situació, ja que «ens escopia, ens pegava i ens insultava», i alguns fins i tot es van veure obligats a agafar la baixa per depressió. Les concentracions es van aturar quan des de la Generalitat els van informar que, aquest mes de gener, es va firmar el trasllat d'aquest usuari a la residència de la Fundació Vella Terra, a Vic, especialitzada en persones amb discapacitat física i trastorn de comportament. Amb tot, els mesos van anar passant i el trasllat no es feia efectiu. Va ser per això que els treballadors van decidir tornar a sortir a concentrar-se per tal de fer pressió i que el trasllat es dugués a terme. «Quan el vam veure sortir de la residència, gairebé no ens ho creiem», celebra la treballadora, qui remarca que «aquesta persona ja ha passat per diverses residències, esperem que en aquesta on ha anat tinguin els mitjans per tractar-lo». També assenyala que «alguns dels treballadors que es van agafar la baixa ja han tornat a la feina», però encara en queden d'altres que la situació els va afectar tant que encara estan patint les conseqüències. Amb tot, treballadors i residents celebren que s'hagi executat el trasllat i l'ambient torni a ser l'adequat.

tracking