Diari Més

Tarragona rebrà 1.600 vacunes de Janssen aquest divendres

Salut està valorant quin ús fer-ne, ja que el volum és molt inferior a l'esperat

La vacuna de Janssen és de monodosi i s'administrarà a la poblacio de més edat.

La nova vacuna de Janssen s'aplicarà també als grups de més edat i es manté AstraZeneca fins als 65Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La província de Tarragona rebrà, aquest divendres, un total de 1.600 vacunes de Janssen. El nombre de vaccins és molt inferior a l'esperat i, per tant, des del Departament de Salut han assegurat aquest dimecres que estan valorant quin ús fer-ne.

Així ho ha detallat el gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, qui ha detallat que «havien d'arribar-ne unes 3.000, però ahir ens van confirmar que a nivell català al final serien la meitat», el que «vol dir que ens n'arribaran unes 1.600 segurament aquest divendres».

«Estem valorant què fem amb aquestes vacunes, ja que és un volum molt inferior al que voldríem», ha afegit Descarrega qui, sobre els destinataris de les esmentades vacunes ha argumentat que «només les podem posar a persones d'entre 70 i 79 anys. Voldríem arribar a altres col·lectius, com persones amb problemes de salut mental o gent sense sostre, però ho hem d'acabar de valorar».

Per altra banda, Descarrega ha confirmat que «han arribat segones dosis de Pfizer, que estan repartides entre els equips d'Atenció Primària, els quals les estan injectant». «També han arribat unes 1.400 dosis d'AstraZeneca. Una petita part han anat a equips de Primària per a població d'entre 60 i 69 anys (vacunació voluntària, ja que el pacient és qui ho demana)», ha afegit, tot puntualitzant que «també han arribat altres 1.200 dosis per a altres punts de la demarcació».

Ara mateix, la regió tarragonina està pendent que «arribin 7.000 dosis de Pfizer» aquest mateix dijous, «de les quals 3.000 aniran a equips de Primària i, les 4.000 restants, al Palau d'Esports, punt de vacunació massiva», tal com ha especificat el gerent de la Regió Sanitària.

Aquestes 4.000 persones que es vacunaran al Palau està previst que passin per l'Anella Mediterrània entre divendres i dissabte, en el que serà una bona prova de foc per comprovar com funciona el punt de vacunació massiva.

tracking